Potrivit unui document provenit de la Autoritatea Electorală Permanentă, intrat în posesia confratelui Cristian Andrei, de la site-ul în limba română a postului de radio Europa Liberă, fostul prim-ministru şi preşedinte al PSD, Victor Ponta, pe care mulţi îl credeau şomer după ratarea accederii în Parlament, la ultimele alegeri generale, n-o duce tocmai rău.

Ba chiar se poate spune c-o duce bine de tot: „Victor Ponta, președintele Pro România, s-a angajat la propriul partid în calitate de consilier juridic. Salariul brut pe care îl primește în această calitate este de peste 25.000 de lei lunar (5.000 de euro)”, a informat site-ul Europa Liberă.

De menţionat că acest salariu, ca şi cele ale colaboratorilor apropiaţi ai lui Victor Ponta (un exemplu: Geanina Puşcaşu, fostă consilieră a lui Ponta, e angajată a partidului Pro România, pe post de „consultant management”, cu salariu de peste 21.000 de lei lunar), sunt plătite din banul public, în speţă din banii pe care fiecare partid politic care obţine minimum 3% la alegeri, în primeşte ca subvenţie de la statul român.

Partidul lui „Mickey Mouse” plăteşte nişte salarii uriaşe şi altor amploaiaţi, oameni de încredere ai preşedintelui. „Cel mai mare salariu din banii publici îl încasează secretarul general al Pro România, Alin Văcaru. Potrivit documentului consultat de Europa Liberă, secretarul general primește un salariu brut lunar de peste 45.000 de lei (9.000 de euro). Un salariu de peste 44.000 de lei este trecut și în dreptul lui Adrian Botilcă, informatician la Pro România. Văcaru nu a putut fi contactat pentru a-și exprima un punct de vedere”, se mai menţionează în articolul citat.

Cel mai slab plătit la fantoma de partid a plagiatorului Ponta e şoferul: numai 6.800 de lei. E drept, însă, că are grijă de o maşină deosebită: o Tesla X în valoare de peste 130.000 de euro. Cumpărată şi aceea tot din banul public, recte din subvenţiile acordate generos de statul român.

Despre cumşi pe ce anume toacă partidele politice banul public puteţi citi mai multe în articolul Europei Libere din care am citat, accesând link-ul următor: https://romania.europalibera.org/a/salarii-mii-euro-pro-romania-ponta-angajat-consilier-juridic-/31454394.html?fbclid=IwAR2yucZ7bBxJUsnajF4hqoJWWwQJ1ZCAAzb7JLHr4YS_jo9p0KeHqwZesO0

sursa foto: captură video M9TV Târgu-Mureş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here