Micilor de Deduleşti, cei atât de apreciaţi de consumatori din întreaga ţară, li se potriveşte, din câte se pare, zicala cu gardul şi cu leopardul. Spunem asta pentru că un control al Protecţiei Consumatorilor, la terasele de la popasul respectiv, situat pe şoseaua Piteşti-Râmnicu-Vâlcea, a scos la iveală mai multe nereguli, unele grave, de natură să pună în pericol sănătatea consumatorilor.

Patru dintre cele cinci unităţi de alimentaţie publică din zonă au fost închise, din cauza acestor nereguli, de inspectorii ANPC.

Una dintre terasele închise după controlul Protecţiei Consumatorilor

„Au fost controlați cinci operatori economici, care își desfășurau activitatea la popasul de la Dedulești – cunoscuți publicului larg pentru celebrii mici aflați la vânzare în această zonă, la patru dintre aceștia oprindu-se temporar prestarea serviciului de alimentație publică…

… au fost aplicate 5 amenzi contravenționale, în valoare de 93.000 lei și au fost oprite definitiv de la comercializare 78 kg de produse alimentare, în valoare de 2.360 lei”, se menţionează în comunicatul de presă al ANPC.

Frigider cu rafturile pline de rugină şi de praf, pe care era depozitată pasta de mici

Dintre neregulile constatate de aceştia spicuim:

– Comercializarea produselor fără indicarea gramajului acestora,
– Utilizarea de spații frigorifice neigienizate,
– Comercializarea unor produse fără elemente de identificare și caracterizare
– Nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor, rafturi ruginite, alimente păstrate în frigidere pline de praf şi de rugină etc.

surse foto: Facebook, captură video ANPC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here