Mai pe la începutul lunii în curs scrisesem două articole în care detaliasem „metodologia” prin care se poate mânări un concurs de ocupare a unui post la stat (mai precis, de şef de serviciu la Spitalul Municipal din Câmpulung Muscel), concurs pe care musai trebuia să-l câştige o anume doamnă având calitatea de a o avea ca naşă pe directoarea financiar-contabilă a unităţii, dna Marinela Cristian.

Având în vedere că năşica a fost cea care a întocmit bibliografia şi tematica de concurs, vă lăsăm plăcerea să ghiciţi cine l-a câştigat. Aţi ghicit: cine trebuia.

Între timp, la Spitalul din Câmpulung Muscel fostul manager, dr. Mădălin Iordache, a plecat din funcţie, iar în locul său, manager interimar este chiar năşica finei care a câştigat concursul respectiv.

Contracandidatul finei, dl Sterian Pricope, e nu doar publicist şi scriitor, ci şi economist cu experienţă, căruia nu i s-a putut aduce niciun reproş din punct de vedere profesional, de-a lungul anilor. Şi despre care avem motive temeinice să credem că ştie incomparabil mai multă carte decât pila şi rubedenia directoarei.

Dl Pricope are argumente serioase să creadă că acel concurs a fost un simulacru, aşa că se va adresa Justiţiei pentru a i se face dreptate, mai ales că sesizările lui pe această temă au fost tratate, iertaţi termenul cam prozaic, cu sictir: „Intenționez să depun plângere penală împotriva acelora care au organizat concursul, împotriva membrilor comisiei de concurs și a acelora care mi-au soluționat sesizarea de maniera în care au făcut-o”, a spus Sterian Pricope (foto sus).

Însă, până se va pronunţa Justiţia pe această temă, mai există un argument în favoarea ideii că acest concurs a fost organizat numai fiindcă trebuia. Îl detaliază mai jos dl Pricope însuşi:

Organigrama veche, dinainte de ajustare, din care lipsea postul pentru care s-a susţinut „concursul”

„… vă prezint două documente: primul (cel de sus – n.r.) datează din iulie şi este organigrama spitalului supusă atunci aprobării de către spital, omiţând însă a informa Consiliul Local că s-a desfiinţat postul de şef serviciu Evaluare şi Statistică (în compartimentul marcat, figurează 17 persoane şi atât, adică 17 funcţii de execuţie), pentru ca în şedinţa din această lună să fie iarăşi supusă aprobării modificarea acestui document (cel de mai jos – n.r.) în care, surpriză!, apare postul de şef serviciu Evaluare şi Statistică (în compartimentul marcat, menţiunea 17/1/16, adică în total 17 funcţii, din care una de conducere şi 16 de execuţie).

Organigrama în care s-a introdus joi postul pentru care avusese loc miercuri „concursul”

Ca să glumesc, joi se aprobă funcţia pentru care s-a ţinut concurs miercuri, câştigătorul fiind stabilit de marţi. Vorba clasicului Vanghelie, ăştia nici nu ştiu să fure!”, a conchis dl Pricope.

Procesul dintre dumnealui şi Spitalul Municipal Câmpulung promite să fie unul interesant. O să fie o plăcere de urmărit deznodământul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here