Circulaţia trenurilor de metrou de pe toate cele cinci magistrale din Capitală este blocată, de dimineaţă, din cauza unui „protest spontan” al sindicaliştilor de acolo.

„Aceștia au refuzat dialogul și au ocupat abuziv și ilegal calea de rulare, făcând imposibilă pornirea metroului. În momentul de față sunt circa 600 de participanți la acest protest. Trebuie menționat că angajații Metrorex care trebuiau să asigure mersul trenurilor astăzi s-au prezentat la serviciu normal…

… Acțiunea de protest e ilegală, perturbă ordinea publică și împiedică desfășurarea în condiții normale a transportului de călători în București. Metrorex își rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele legale la dispoziție pentru a opri această ilegalitate”, a informat conducerea Metrorex, printr-un comunicat de presă.

Traficul urban de pasageri din Capitală a fost dat peste cap, în aceste condiţii.

Esenţa nemulţumirilor sindicaliştilor de la metrou constă în faptul că firma sindicatului, care administrează toate spaţiile comerciale din staţiile de metrou, a fost somată de conducere să le dezafecteze până la data de 2 aprilie, potrivit Metrorex.

Lider de sindicat la metroul bucureştean este un anume domn Ion Rădoi, fost parlamentar PSD, un ins care, potrivit descrierii lui Andrei Caramitru, „a luat metroul pe persoană fizică”.

„Înțeleg că există nemulțumiri… dar bucureștenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist”, spus primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Prim-ministrul Florin Cîţu şi ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, au catalogat protestul şi blocarea ciculaţiei trenurilor de metrou drept „acte ilegale” şi au cerut ministrului de Interne, Lucian Bode, să ia măsuri în acest sens.

Explicaţii detaliate despre cauzele ascunse ale protestului de azi de la metrol din Bucureşti au oferit colegii de la site-ul economedia.ro. Le puteţi citi accesând link-ul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here