Am primit, zilele trecute, pe adresa de poştă electronică a redacţiei, un mesaj de la dna Roxana Anastasiu Preda, argeşeană stabilită în Canada şi, ne spune, soră a regretatei profesoare de limba şi literatura română Anca Oana Preda, de la liceul „Ion Mihalache” din Topoloveni,

Reproducem mai jos întocmai mesajul dnei Anastasiu Preda:


Oana Anca Preda profesor de limba si literatura romana la liceul teoretic Ion Mihalache din Topoloveni. Avea mai mult de 20 de ani de activitate in profesia sa.

Opere              

Vise pierdute editura Cavallioti 2001

Caietul universal (proza scurta) Editura Tiparg 2003

Prin joc si urari veniti la serbari! editura Themis Book 2010

Două monografii dedicate lui M. Sadoveanu si G. Calinescu.

Două culegeri de exercitii si teste de limba romana

Exod in lacrima lui Dumnezeu, editura zodia Fecioarei 2019, volum prezent la targul de carte Gaudeamus, Bucuresti 2019.

Numeroase premii nationale si internationale

Două volume in curs de aparitie.

De la revolutia româna din 1989, de la caderea regimului de dictatura comunista si 32 de ani de la stabilirea unui regim de tranzitie spre democratie, mass-media româneasca a avut un aport important in toata aceasta perioada prin curajul cu care a contribuit la restabilirea societatii de drept morale, la restabilirea dreptatii si adevarului.

Cu mare durere si indignare am luat cunostiinta de continutul articolelor publicate in presa din judetul Arges, relativ la circumstantele decesului d-nei profesoare Oana Anca Preda, distinsa profesoara de limba si literatura româna, scriitoare de mare talent. Au fost facute afirmatii prejudiciabile memoriei decedatei si familiei, in contextul unui sistem defaiant al actualei gestiuni de pandemie.

Ne asteptam la o retractare a articolelor mentionate si o redactare fidela a circumstantelor atât premergatoare decesului cât si ulterioare decesului intervenit doamnei profesoare Oana Anca Preda, considerând faptele si probele existente in modul cel mai obiectiv.

Importanta acestei fidele redactari rezida din faptul ca decesul poate fi evitat in situatii similaire daca cauzele circumstantiale sunt cunoscute si evitate prin preventie si aplicare de protocoale deja stabilite. Identificarea lacunelor si responsabilizarea persoanelor implicate devine un obiectiv final si salutar.

Va asiguram de toata colaborarea noastra in restabilirea adevarului!

FAMILIA

sursa foto: Roxana Anastasiu Preda

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here