Aflată de mai multe zile în capitala chineză Beijing, delegaţia ansamblului folcloric „Plai de dor” din Mioveni (care numără 25 de persoane) e aşteptată să sosească mâine, în ţară, pe aeroportul „Henri Coandă” din Otopeni.

La sosire, artiştii argeşeni vor fi examinaţi cu atenţie din punct de vedere medical.

„Se iau măsuri speciale pentru ansamblul folcloric din Mioveni, format din 25 de persoane, care în acest moment se află în Beijing-China şi va sosi pe aeroportul din Otopeni marţi, ora 15.

Deja oficialii români ai ambasadei au luat legătura cu aceştia.

Cât priveşte situaţia instrumentiştilor care au fost pentru o perioadă de 40 de zile într-un turneu în China, DSP judeţean verifică starea lor de sănătate zilnic.

Până în prezent nu există suspiciuni de pneumonie cu noul coronavirus la niciuna din persoanele din acest grup”, se arată într-un comunicat de presă emis de Comitetul interministerial pentru monitorizarea şi managementul potenţialelor infecţii cu noul coronavirus, recent înfiinţat la nivelul Guvernului României.

Deocamdată, nu sunt informaţii că vreunul din membrii ansamblului „Plai de dor” ar suferi de vreo afecţiune respiratorie.

De menţionat că oraşul Wuhan, unde a izbucnit epidemia cu noul coronavirus, care a pricinuit deja zeci de morţi şi a declanşat alertă la nivel internaţional, e situat la puţin peste 1.100 km de capitala Beijing, unde se află artiştii din Mioveni.

sursa foto: Centrul Cultural Mioveni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here