Medicul şi publicistul Vlad Mixich a explicat, într-o postare detaliată pe contul său de socializare, ce putem face pentru a ne feri de o eventuală infectare cu coronavirusul care ameninţă să apară şi în România.

„Autoritățile române trebuie, de urgență, să înceapă o campanie masivă de informare a populației cu privire la comportamentele prin care putem reduce impactul unei posibile epidemii de coronavirus în România”, avertizează Vlad Mixich.

„1. Spălăm des mâinile!
2. Stăm acasă la primele semne similare răcelii/virozei: febră, tuse, dureri musculare, oboseală, respirație dificilă!
3. Evităm să ne atingem fața cu mâinile fără să fim spălați pe ele”, a mai scris dl Mixich.

„Această campanie trebuie declanșată acum! Acum, când conștientizarea subiectului este suficient de mare dar nu a apărut panica pentru că încă nu avem cazuri, această campanie va atinge un maxim de eficiență.

Atunci când panica va izbucni, va fi prea târziu pentru informare. Atât eu, cât și medicii și specialiști activi pe rețelele sociale, avem resurse limitate în diseminarea acestor informații foarte utile.

Ministerul Sănătății este cel care TREBUIE să se miște rapid în această direcție. Companiile au la rându-le datoria să disemineze către angajații lor informații similare celor prezentate mai sus…”

La ce să ne aşteptăm dacă izbucneşte infecţia

„La ce să ne așteptăm în cazul apariției transmiterii virusului pe teritoriul României: închiderea școlilor/universităților din regiunile respective, anularea majorității evenimentelor publice și chiar suspendarea obligației de a merge la locul de muncă.

Persoanele a căror viață/sănătate depinde de administrarea zilnică a unor medicamente sunt sfătuite, în astfel de cazuri, să se asigure că au rezerve pentru câteva săptămâni”, a mai scris medicul şi publicistul Vlad Mixich.

sursa foto: Facebook/Vlad Mixich

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here