Medicul anestezist care a efectuat anestezia în cazul copilaţului de 4 ani intrat ulterior în comă, despre care am scris azi, a oferit primele explicaţii presei după procedura în urma căreia micul pacient a ajuns în stare foarte gravă la un spital din Bucureşti.

„… Lucrurile au decurs, ca de obicei, în mod normal până la un moment dat… Dozele de anestezic au fost calculate, ca de fiecare dată, per kilogram/corp… La aproximativ 45 de minute de la începerea intervenției, am avut un episod de trahicardie severă (adică o accelerare mult peste normal a bătăilor inimii – n.r.), asociat cu scăderea saturației oxigenului, care au dus la un stop cardio-respirator imediat.

Motiv pentru care am instituit resuscitarea. Pacientul a plecat din clinică stabilizat, către un serviciu de pediatrie de urgență (adică la Spitalul de Pediatrie Piteşti) pentru investigații suplimentare”, a spus medicul Adrian Dinescu, anestezistul cu care colaborează clinica particulară Teddy Care din Piteşti.

Momentan, copilul e tratat la secţia de Anestezie-terapie Intensivă (Reanimare) a Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, în stare foarte gravă, intubat şi ventilat mecanic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here