O femeie de 33 de ani, din Piteşti, mamă a unui copil, a trecut prin coşmarul ei, recent, atunci când a trebuit să apeleze la serviciile secţiei de Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul Judeţean din Piteşti.

Femeia, însărcinată în luna a 2-a, a suferit un avort spontan şi a mers la spital pentru tratament.

Medicul curant, dr. Robert Ionescu, a decis să o chiureteze. Însă, potrivit spuselor femeii, a efectuat intervenţia fără anestezie şi la lumina… lanternei unui telefon mobil, ţinut de o asistentă, întrucât instalaţia de iluminat din sala de operaţii era defectă.

În plus, medicul Robert Ionescu, spune femeia, a folosit în permanenţă un limbaj insultător, dispreţuitor, de parcă ar fi chiuretat un animal, nu o fiinţă omenească.

„Cu cleştele, ca-n Evul Mediu”

A cerut lumină la o asistentă, a cerut telefonul mobil. Şi asistenta i-a aprins telefonul mobil ca să aibă lumină. Şi mai făcea şi mişto. Întreba dacă este rezistent telefonul la praf, la umiditate.

„După ce am pierdut sânge de dimineaţă până la ora 4 (după-amiază, n.r.), nu mai eram în stare să spun nici cum mă cheamă. Bineînţeles că mi s-a părut strigător la cer că nu aveau un simplu aspirator.

Pur şi simplu, cu cleştele, ca în Evul Mediu. Am înţeles că nu sunt primul caz. Acolo, în salon, mai era o fată care a pierdut sarcina la nouă luni şi tot aşa fără lumină, fără nimic. A făcut-o şi pe ea, ca şi pe mine”, a declarat femeia reporterilor TV.

Fix azi ţi-ai găsit să faci hemoragie

„Am ajuns la spital cu ambulanţa pentru că aveam o hemoragie intensă. Domnul doctor (Robert Ionescu – n.r.) era de gardă, m-a primit, dar mi-a vorbit foarte urât. I-am spus că trebuia să ajung la un medic specialist să îmi confirme sarcina şi dânsul mi-a răspuns: Fix azi te-ai găsit când ai hemoragie. Trebuie să îţi fac chiuretaj„, a mai zis pacienta.

Asaltat de ziarişti, medicul Robert Ionescu s-a limitat a spune, ca la birt, că „i-am salvat viaţa, bre!”

„Ca medic, a procedat corect”

Şeful secţiei de Obstetrică-Ginecologie, dr. Marcel Buzatu, şi-a apărat subalternul: „Ca medic, a procedat corect, într-o situaţie de urgenţă.

A salvat viaţa acelei femei. I-a făcut anestezie locală, nu e vorba de operaţie fără anestezie.

Ca limbaj….nu ştiu ce să zic. E după fiecare om”, a declarat dr. Buzatu.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgență din Pitești a anunţat că a demarat o anchetă în acest sens. Rezultatul acesteia cică „va fi făcut public săptămâna viitoare”.

Ginecologia Judeţeanului din Piteşti trebuie „chiuretată”

Din păcate, cazul relatat aici nu este nici pe departe primul în care pacientele secţiei de Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul Judeţean Piteşti reclamă că sunt tratate prost (ca să nu folosim cuvântul malpraxis) şi că medicii de aici le tratează ca pe vite.

Doamna Alina Fotache, din Moşoaia, despre cazul căreia am scris de mai multe ori, a născut un bebeluş mort, după ce reclamase de mai multe ori medicului curant, dr. Iulian Andronic, că se simte rău şi că e ceva în neregulă cu sarcina.

Medicul Andronic a trimis-o, însă, acasă, după ce i-a administrat câteva calmante.

Cazul a ajuns şi la Parchet, dar şi în atenţia Colegiului Medicilor Argeş, după ce nefericita mamă a depus plângeri în acest sens.

sursa foto: despremame.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here