Doctoriţa Alina Martău, medic de anestezie-terapie intensivă la secţie de Urgenţe a Spitalului Judeţean din Piteşti, a povestit azi, la Radio France Internationale, secţia în limba română, că medicii de Urgenţe de la Piteşti sunt, efectiv, copleşiţi de numărul mare de pacienţi care li se adresează.

Motivul este acela că, spune dr. Martău, vin la Urgenţe mulţi pacienţi care ar putea fi trataţi corect de medicii de familie.

„De exemplu, ieri aveam toate paturile pline, pacienți gravi, cu accidente vasculare, pacienți comatoși, pacienți cu hemoragii digestive, pacienți decompensați cardiac și ambulanțele veneau într-una cu pacienți mai mult sau mai puțin gravi.

Ne este foarte greu pentru că noi trebuie să urmărim pacientul, trebuie să îl investigăm. Or, capacitatea de a putea să susținem ritmul lor de adresabilitate este scăzută.

Nu avem cum, fizic și psihic. Nu putem într-un timp foarte scurt”, a declarat dr. Alina Martău pentru RFI România.

„Pacienții care au lombosciatică, pacienții care fac eforturi, au dureri de coloană, vin la spital. Ei pot fi tratați și de medicul de familie… Un alt exemplu: sunt pacienți care vin… că îi doare urechea. Și ei pot fi tratați la medicul de familie”, a mai spus dna Martău.

Citiţi integral interviul acordat de domnia-sa postului de radio RFI România, accesând link-ul de mai jos:

https://www.rfi.ro/social-121945-medic-upu-pitesti-numarul-pacientilor-crescut-dintr-o-data-non-urgentele-ingreuneaza

sursa foto: Facebook/Alina Martău

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here