Sportivii aeromodelişti argeşeni legitimaţi la cluburile CSU Piteşti şi FC Argeş au obţinut cel mai bun rezultat din ultimii ani. E vorba de trei titluri de campioni europeni şi o medalie de argint, la campionatul european  de aeromodele clasa F1E, pentru juniori si seniori. Evenimentul a avut loc în perioada 27-31 august  în localitatea Martin din Slovacia

Juniori :

Hariton Dorobanțu – campion european individual, argint Neuman Cristian din Germania și bronz  Laura Natan din Franța.

Echipa Romaniei (foto, jos) având următoarea componență,Ionică TeodorMihnea Prodănel, , ambii de la FC Argeș și Hariton Dorobanțu de la CSU Pitești, a obținut titlul european.  Pe locul secund s-a clasat Germania, iar pe trei Franța.

Seniori :

Daniel Bîldea – vicecampion european. Pe prima poziție s-a clasat Berto Giuseppe din Italia, iar bronzul l-a obținut Bau Eligio, tot din Italia.

Echipa României (foto, jos), având următoarea componență,  Marian PopescuDaniel Bîldea( CSU Pitești) și Ionut Sava (Sportul Studențesc), a obținut titlul european.  Podiumul la echipe a fost completat de Italia și Cehia.

Antrenor a fost Marian Popescu iar Team Manager, Aurel Popa.

A fost un concurs deosebit de dificil, cu recuperări de modele din copaci si de la mari distante, cu suspans pană la ultima lansare a ultimului sportiv.La aceste performanțe adăugăm locul 4 clasa F1P la Mondialul de juniori din Bulgaria, medaliile de argint F1D obtinute în America de Aurel Popa și Fițion Luca, precum și locurile 1,2,3 obținute în Cupa Mondială din Polonia de Mihnea Prodănel, Marian Popescu și Daniel Bîldea. Cele două cluburi de aeromodelism( CSU Pitești și FC Argeș, chiar fac performanță în domeniu și nu degeaba se afla în fruntea clasamentelor naționale”, a declarat maestrul emerit al sportului, Marian Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here