În urmă cu puţin timp, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a făcut noi precizări legate de numărul persoanelor participante la meciurile de fotbal din Liga I şi Liga II, întreceri ce vor fi reluate în curând.

Ministrul Stroe a declarat că numărul total de participanţi la un meci este de maximum 225 de persoane, incluzând, fotbalişti, tehnicieni, jurnalişti, personal administrativ etc, cu acces împărţit în trei zone ale stadionului.

Ionuţ Stroe a lămurit şi situaţia interviurilor după fiecare partidă: ele vor fi oferite în special deţinătorilor de drepturi, dar şi flash-interviuri şi declaraţii scurte,oferite în regim individual.

“Testarea înainte de competiţie se face cu două, trei zile înainte de primul meci, nu numai pentru fotbalişti, ci şi pentru arbitri, pentru delegaţi, pentru oficialii antidoping care vor veni să testeze jucătorii.

În plus faţă de această testare, din 14 în 14 zile, testarea va fi repetată. Vor fi stabilite mai multe zone de acces în stadioane, pentru că trebuie să protejăm categoriile de participanţi.

Zona 1 va fi zona interioară stadionului, terenul de joc şi vestiarele, unde sunt fotbaliştii, unde sunt 4-5 fororeporteri, unde sunt cei din staff-ul tehnic, unde sunt cei care participă direct la evenimentul sportiv.

Zona 2, zona tribunelor, va cuprinde sectoarele şi scările de acces, spaţiile administrative, zona mass-media şi va mai fi o zonă exterioară, unde vor sta cei care vor fi în afara stadionului, carele de reportaj, zona administrativă, autocare, pază.

În zona 1 vor fi 80 de persoane, zona 2, 85 de persoane, zona 3, maximum 60 de persoane”, a declarat Ionuţ Stroe, citat de site-ul federaţiei de specialitate.

Ministrul, către cluburi: „Ce faceţi, faceţi pe răspundere proprie”

“Antrenamentele în grup la sporturile de echipă precum fotbalul… Recomandarea nostră a fost să se facă în regim de cantonament, în regim de izolare, cu testare, cu un calendar bine descris acolo, în ordinul anterior.

În acest ordin am specificat foarte clar faptul că, în condiţiile în care cluburile decid să renunţe la acest regim de cantonament, atunci o vor face asumându-şi răspunderea, o vor face sub semnătură, în condiţiile legii, pentru că există o lege care reglementează foarte bine acest lucru şi asumând că sănătatea sportivilor, a fotbaliştilor este protejată.

Practic, ei (cluburile – n.r.) îşi asumă responsabilitatea pentru sănătatea sportivilor, pot elabora un regulament intern apropo de modul cum vor ieşi, cum se vor comporta, cum se vor izola la domiciliu, pentru că înţeleg că îşi doresc vizite la familii, cum vor controla toate activităţile fotbaliştilor, astfel încât sănătatea lor să fie protejată, inclusiv testarea.

Dacă cineva dă drumul acestor sportivi acasă şi apoi revin la antrenament, evident că riscul de infectare creşte semnificativ. Nu trebuie să o spun eu, au spus-o medicii şi am lămurit acest lucru”, a mai declarat Ionuţ Stroe.

Două meciuri la Piteşti, trei la Mioveni

Reamintim că în play-off-ul ad-hoc al ligii secunde la fotbal vor juca şi echipele argeşene FC Argeş şi CS Mioveni. Prima va juca două meciuri acasă, a doua trei, din cauza poziţiei mai bune în clasament.

La play-off mai participă UTA (liderul la zi), Turris Turnu Măgurele, Petrolul Ploieşti şi Rapid.

Primele două clasate vor promova direct în liga I, iar a treia va susţine un baraj cu echipa clasată pe antepenultimul loc în prima ligă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here