Azi-noapte, sferturile de finală din Copa Libertadores de fotbal (echivalentul sud-american al Champions League din Europa) au continuat cu alte două meciuri.

Derby-ul argentinian, dintre Independiente Buenos Aires şi River Plate (imaginea de mai sus e de la meciul acesta), s-a jucat pe celebra arenă Avellaneda din capitala Argentinei, în faţa unor tribune arhipline, într-o atmosferă cum numai în America de Sud se mai poate vedea.

Jocul a fost echilibrat, notează jurnaliştii argentinieni, cu puţine ocazii de gol. S-a încheiat 0-0, în ciuda unei uşoare dominări teritoriale pe final a celor de la Independiente.

În celălalt joc, încheiat devreme în această dimineaţă, argentinienii de la Boca Juniors au trecut acasă (pe arena La Bombonera, redenumită mai nou Alberto Armando din cartierul La Boca din Buenos Aires) de brazilienii de la Cruzeiro Belo Horizonte.

Şi acest meci a fost echilibrat, cu ocazii de ambele părţi. Gazdele au beneficiat, însă, şi de câteva decizii eronate ale centralului paraguayan, dintre care amintim doar eliminarea gratuită a unui fundaş brazilian (care se ciocnise involuntar de portarul-gazdă).

Totuşi, Boca a fost echipa o idee mai insistentă în ofensivă, susţin ziariştii de la ziarul argentinian Clarin, şi a câştigat cu 2-0.

În această noapte se joacă ultimul meci al sferturilor, dintre singura echipă chiliană rămasă în competiţie, Colo Colo Santiago de Chile, şi brazilienii de la Palmeiras Sao Paolo. Ziarele chiliene pe ale căror site-uri ne-am uitat apreciază unanim că va fi un meci greu pentru gazde, dar toate cred că Palmeiras nu e de nebătut.

Peste două săptămâni se vor juca partidele din cea de a doua manşă a sferturilor de finală.

sursa foto: periodico Clarin/Argentina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here