Meciul dintre FC Argeş Piteşti şi Chindia Târgovişte, din ultima etapă a sezonului regulat al Ligii I la fotbal, care se va juca mâine seară, de la ora 20,30, pe stadionul „Nicolae Dobrin”, va fi condus la centru de arbitrul Istvan Kovacs, din carei, judeţul Satu-Mare.

Kovacs, în vârstă de 37 de ani, de meserie profesor de sport, conduce pentru prima dată la centru un joc al echipei FC Argeş, în acest campionat.

A arbitrat în prima ligă când încă nu împlinise 20 de ani, iar la 22 de ani a condus la centru Supercupa României (în 2007) dintre Rapid şi Dinamo, câştigată de giuleşteni la penalty-uri. E arbitru FIFA de 11 ani.

Fluieraşul din Carei e renumit pentru aroganţa şi limbajul vulgar pe care-l foloseşte în dialogurile cu jucătorii, pe teren; mai mulţi fotbalişti s-au plâns, public, de astfel de atitudini ale arbitrului Kovacs.

Şi mai e renumit dl Kovacs cu ceva: e ştiut ca fiind arbitrul de casă al CFR-ului din Cluj-Napoca. Un fel de Sorin Corpodean de limbă maghiară, care a pus umărul (în fine, fluierul) la mai multe succese ale echipei clujene.

La meciul de mâine cu vecinii din Dâmboviţa, Istvan Kovacs va fi ajutat la linii de tuşierii Vasile Marinescu (din Bucureşti) și Ovidiu Artene (din Vaslui) . Observator al arbitrilor este fostul mare arbitru timişorean Nicolae Grigorescu.

Pentru FC Argeş, meciul cu Chindia nu prea mai are vreo miză deosebită, întrucât vom juca sigur în play-out. Oaspeţii, însă, cu o victorie şi ajutaţi de jocul rezultatelor se pot califica în play-off.

sursa foto: captură video Telekom Sport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here