Judecând după miza enormă a jocului, pentru ambele combatante, ne-am fi aşteptat la un meci închis, în care niciuna din echipe să nu rişte prea multe. N-a fost, însă, chiar aşa.

Prima parte a jocului a fost una agreabilă, de bun nivel, în care cei 22 de jucători chiar au jucat fotbal. A început mai bine Mioveniul, care a şi deschis scorul repede (minutul 10), prin Alexe, care a fructificat uşor o pasă foarte bună furnizată de Măzărache, inspirat titularizat de antrenorul Niculescu.

Argeşul a echilibrat jocul şi a egalat norocos, prin Năstăsie, în minutul 32, care a transformat o lovitură liberă: şutul se ducea în stânga portarului, acolo se dusese şi Croitoru, dar mingea a fost deviată de zid şi a intrat în poartă pe mijloc.

Egalitatea a durat doar 8-9 minute, pentru că Argeşul a mai marcat o dată, tot după o lovitură liberă, profitând de neatenţia „centralilor” Mioveniului (aici s-a văzut absenţa lui Beţa, suspendat după roşul luat cu UTA).

Leca a recentrat mingea lungă trimisă de Ionuţ Şerban, iar Popescu, din 6-7 metri, a reluat nestingherit cu capul, în plasă.

Oaspeţii puteau egala în minutul adiţional, când Massaro a şutat direct pe poartă dintr-un unghi imposibil. Puştiul Ducan, din poarta Argeşului, a fost un pic neatent, dar a reuşit, cum necum, să respingă şutul italianului.

După pauză, din păcate, principala preocupare a Argeşului n-a mai fost să joace, ci să tragă de timp. Jucători întinşi pe gazon simulând întinderi sau accidentări închipuite, copii de mingi care dădeau mingile celor de la Mioveni cu încetinitorul etc… se putea găsi o tactică mai bună.

Mioveniul a încercat câte ceva, dar echipa a suferit îngrozitor la mijlocul terenului, vârfurile Massaro şi Balint, ulterior şi Işfan, zbătându-se ca peştii pe uscat. Absenţele experimentaţilor Coşereanu şi Costin au fost imposibil de suplinit.

Totuşi, când tragi de timp din minutul 46 şi-l rogi pe adversar să vină peste tine, acesta vine. Egalarea a survenit pe acest fond: centrare în careul Argeşului, Burnea a ratat „foarfeca”, dar mingea a ajuns din greşeală la Rădescu, care a vârât-o în poartă, de la 8-9 metri. Era minutul 67.

De aici încolo, FC Argeş a reînceput să joace şi tânărul Răzvan Matiş a fost la un pas de gol, în minutul 75, numai că Flavius Croitoru e un portar bun, experimentat, greu de bătut cu una, cu două.

La următoarea fază, Ionuţ Şerban de la FC Argeş a nimerit bara. La fel a făcut şi Alin Popa, proaspăt introdus pe teren. Între cele două bare, Flavius Croitoru şi-a mai salvat echipa în alte 2-3 situaţii grele.

La poarta cealaltă, puştiul Ducan a arătat clar că nu e copt pentru acest nivel. Joc cu piciorul deficitar (câteva mingi trimise aiurea), plus o intervenţie de cascadorii râsului: a luat mingea în braţe, inocent, la vreo 1-2 metri în afara careului.

Toate astea s-au reflectat pe tabelă, cu vreo două minute înainte de final: Ducan a degajat cu piciorul direct la un adversar, Anghelina a preluat calm, l-a driblat scurt pe Brînzan, la marginea careului, şi l-a executat fără drept de apel pe Ducan.

Eliminarea lui Tofan, pentru cumul de galbene, ca şi ratarea imensă a lui Valentin Balint, scăpat pe contraatac singur cu naivul Ducan, n-au mai contat. S-a încheiat 3-2 pentru CS Mioveni.

Un meci din care se pot desprinde o mulţime de lecţii, pentru ambele combatante.

Una ar fi cea referitoare la portari: Flavius Croitoru, om decisiv pentru Mioveni, azi, a fost crescut de FC Argeş, dar lăsat să plece. În schimb, portarul de azi al lui FC Argeş, Răzvan Ducan, e împrumutat de la FCSB.

Oare ce-am fi scris azi dacă Flavius Croitoru ar fi fost în continuare în poarta Argeşului?

De la FC Argeş ne-au plăcut veteranii Andrei Prepeliţă şi Vasile Buhăescu, cu mult mai fotbalişti decât restul coechipierilor lor. Şi tânărul Matiş a jucat binişor, în vreme ce portarul Ducan şi-a îngropat, efectiv, echipa.

De la CS Mioveni ni s-au părut foarte buni portarul Croitoru (două din cele trei puncte se poate spune că sunt ale lui), Davide Massaro şi Marian Anghelina.

În clasament conduce UTA, cu 29 de puncte, urmată de Turris cu 25, CS Mioveni cu 24, FC Argeş cu 23, Petrolul cu 22 şi Rapid cu 21. Mai sunt de jucat două etape.

Au jucat echipele:

FC Argeş: Ducan – Tofan, Leca, Deslandes, Șerbănică, Prepeliță, I. Șerban, Matiș, Popescu, Năstăsie şi Buhăescu. Au mai jucat: Brînzan, Grecu, Mirică, Popa.

CS Mioveni: Croitoru – Ghiță, Gherghe, Burnea, Alexe, Rădescu, M. Șerban, Anghelina, Măzărache, Massaro şi Balint. Au mai jucat: Işfan, Hergheligiu, Traşcu, Albăstroiu.

sursa foto: FC Argeş Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here