Prim-ministrul italian Giuseppe Conte a anunţat, aseară târziu, că Guvernul pe care îl conduce a decis să instituie carantină la nivel naţional, pe întreg teritoriul Italiei.

Italia, care e a treia cea mai afectată ţară din lume, de coronavirus, după China şi Coreea de Sud, a întegistrat o recrudescenţă a cazurilor de infectări şi a deceselor pricinuite de coronavirus, mult peste cele mai pesimiste estimări.

Practic, nimeni nu mai are voie să intre sau să părăsească teritoriul Italiei, fără o justificare temeinică şi fără încuviinţarea autorităţilor italiene, transmit agenţiile de presă.

De asemenea, nimeni nu mai are voie să circule dintr-un loc într-altul fără să aibă motive temeinice s-o facă.

„Toți trebuie să renunțe la ceva pentru a proteja sănătatea cetățenilor. Astăzi este momentul responsabilității. Nu putem lăsa garda jos…

… Cifrele ne spun că avem o creștere importantă a infecțiilor, a persoanelor spitalizate în terapie intensivă și subintensivă și, din păcate, și a persoanelor decedate. De aceea, obiceiurile noastre trebuie schimbate… şi trebuie schimbate acum, până nu e prea târziu”, a declarat premierul Conte, citat de presa italiană.

Italia n-a mai cunoscut o astfel de situaţie de pe vremea lui Mussolini, în cel de-al doilea Război Mondial.

Cei aproximativ 1-1,5 milioane de români aflaţi în Italia trebuie să se supună celor decise de Guvernul Conte.

Însă, mulţi dintre ei au ales să încerce să fenteze restricţiile şi să revină în România, pretinzând că vin din alte ţări europene sau africane, pentru a evita astfel izolarea la domiciliu sau carantina, obligatorii în astfel de situaţii.

Rutele de ocolire a carantinei obligatorii instituite de autorităţile române sunt via Albania, Grecia, Germania, chiar Tunisia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here