Azi autorităţile de la Bucureşti au luat o serie de măsuri extraordinare, cum Români n-a mai cunoscut niciodată, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Astfel, manifestările de orice fel, la care ar urma să participe peste 1.000 de persoane, au fost interzise.

Ca atare, meciurile de fotbal, handbal, baschet şi alte sporturi, fie vor fi amânate, fie se vor disputa fără spectatori. Aici sunt vizate, în principal, meciurile de fotbal din primele două ligi, dar şi cele de baschet din prima ligă, cele de handbal, fete şi băieţi etc.

Evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea aprobării de la direcțiile de sănătate publice din fiecare judeţ al ţării.

A fost reiterată recomandarea ca românii să nu circule în zonele afectate de coronavirus, iar cei care se află în aceste zone să nu vină în România, cel puţin deocamdată.

Persoanele aflate în izolare şi care au cumpărat bilete de avion, tren etc, pentru a pleca în străinătate, nu vor avea voie să iasă din izolare şi va trebui să-şi amâne călătoriile.

Măsurile de mai sus sunt valabile până la data de 31 martie, dar, în funcţie de evoluţia epidemiei pe plan local şi global, aplicabilitatea lor va putea fi extinsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here