Măsuri de prevenire a incidentelor cauzate de ploi, recomandate de ISU Argeş

Date:

Share post:

Cu privire la situaţia de cod galben de ploi, vijelii şi grindină, emis de azi până mâine dimineaţă, de Administraţia Naţională de Meteorologie, cei de la ISU Argeş au emis o serie de recomandări pentru prevenirea producerii unor incidente nedorite, pe care le reproducem mai jos.

„Recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.


În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.
Tot din motive de siguranță, parcarea autoturismelor să se realizeze în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației #DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore”.

sursa foto: ANM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular