Astăzi, procurorii  DIICOT Gorj, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, au efectuat 32 de percheziţii domiciliare în judeţele Cluj, Caraş-Severin, Sibiu, Argeş, Mureş, Vâlcea, Dâmboviţa, Dolj, Mehedinţi şi Gorj.

Există suspiciuni cum că trei suspecţi au iniţiat un grup infracţional organizat cu scopul de a efectua, fără a deţine actele legale necesare, operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Mai concret, cu ajutorul unei aplicaţii mobile, suspecţii comandau unele cantităţi de substanţe psihoactive de la două persoane din Cluj-Napoca. Produsele comandate erau livrate apoi prin curier rapid, folosind denumiri false ale unor societăţi comerciale.

Pentru a nu fi descoperiţi, destinatarii coletelor foloseau nume fictive atunci când luau legătura cu firmele de curierat.

Pachetele erau preluate apoi de membrii grupului, direct sau prin persoane de legătură. După ce era porţionată şi ambalată, marfa era trimisă consumatorilor din Gorj.

Din investigaţii se pare că produsele etnobotanice erau distribuite şi în alte judeţe, cum ar fi Mureş, Sibiu, Vâlcea, Dâmboviţa, Argeş, Giurgiu, Dolj, Mehedinţi şi Caraş-Severin.

Astfel, oamenii legii au pus în aplicare 35 de mandate de aducere, persoanele în cauză urmând să fie audiate la sediul DIICOT Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here