Începând de ieri, restaurantul „La ceas” din Piteşti, situat în apropiere de Tribunalul Argeş (intersecţia bulevardului IC Brătianu cu strada Crinului) oferă, gratuit, celor nevoiaşi, o masă caldă şi/sau o cafea.

În fapt, cei care plătesc pentru masa de care au parte, gratuit, nevoiaşii, sunt ceilalţi consumatori. Pentru aşa-numitul prânz în aşteptare oricare dintre dumneavoastră, cei care vizitaţi localul „La ceas”, puteţi lăsa o anumită sumă de bani.

Nu există limită minimă sau maximă. Fiecare lasă pentru cei sărmani cât poate şi/sau cât vrea. Ori contravaloarea unei cafele, ori a unui meniu de prânz, ori…nu există restricţii.

Fireşte, contribuie şi restaurantul la aceste gratuităţi, nu doar clienţii săi.

Ideea nu e nouă. E nouă doar la Piteşti, pentru că proprietarii restaurantului „La ceas” sunt primii care o aplică.

În ţările din Vestul Europei, practica e deja veche de câţiva ani buni. La noi în ţară, aşa ceva e deja obişnuinţă în mai multe localuri din Braşov, Sibiu, Constanţa, Arad, Oradea şi Cluj-Napoca.

Foarte posibil ca acest frumos obicei să existe deja şi în alte oraşe ale României.

Aşa că, vă invităm şi noi să treceţi pragul restaurantului „La ceas” şi, pe lângă nota dumneavoastră de plată, mai adăugaţi câţiva lei.

De banii aceştia, nişte oameni năpăstuiţi se vor putea bucura de o cafea, de o apă minerală rece ori de o ciorbă caldă.

Pe lângă fapta bună făcută, vă puteţi şi dumneavoastră bucura de preparate şi de servire cărora cu greu li se pot găsi cusururi.

sursa foto: Facebook/La Ceas

Nota redacţiei – Acesta nu este un articol publicitar, în sensul că nu este un text plătit de proprietarii restaurantului „La ceas”. Reclama şi-o fac cei de acolo singuri, prin gestul lor frumos, pe care l-am considerat demn de a fi consemnat, spre a fi pildă şi altora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here