Tânărul sportiv piteştean Robert Glinţă, unul dintre cei mai buni înotători ai lumii la ora actuală, a transmis, ieri, un mesaj pentru compatrioţi, în care îndeamnă la calm, la politeţe, la empatie faţă de ceilalţi.

Reăm mai jos integral mesajul transmis de Robert Glinţă, cu precizarea că Robert, care face luna viitoare 23 de ani, dovedeşte o maturitate surprinzătoare pentru vârsta sa; şi mai dovedeşte, prin mesajul său, că nu e doar un mare campion, ci şi un caracter ales.

Exact cum spunea, acum mulţi ani, inegalabilul geniu al fotbalului mondial, brazilianul Pele: „Valoarea autentică face casă bună cu modestia”.

„Cred că acesta este momentul perfect pentru a realiza că cel mai bun lucru pe care oamenii pot să îl facă pentru a trece cu bine peste ce se întâmplă acum în lume este să ne tratăm cu iubire și empatie și să avem grijă de starea fizică, mentală și emoțională a celor din jurul nostru.

Da, fii precaut, ia măsuri de siguranță, protejează-te așa cum auzi peste tot că trebuie să o faci. Dar nu fi egoist gândindu-te numai la tine!

Nu arăta cu ură către celălalt! Nu încerca să-ți alimentezi panica cu informații aiurea găsite pe internet!

Cum virusul a produs deja daune severe oamenilor și evenimentelor, cu toții ne confruntăm cu dificultăți în viețile noastre, ceea ce înseamnă că fiecare dintre noi poate să rezoneze cu sentimentele celuilalt.

Așadar, de ce să nu fim conștienți de realitate așa cum este și să nu ne concentrăm numai pe lucrurile pe care le putem controla!?

Și, cu calm și luciditate, să ne adaptăm noilor condiții din prezent, asteptând cu speranță ca totul să se reașeze la normal, mai devreme decât mai târziu”, a transmis Robert Glinţă.

sursa foto: Facebook/Robert Glinţă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here