Am scris zilele trecute despre o premieră în România, petrecută graţie ambiţiei şi dârzeniei unei femei cu totul deosebite, dna Simona Niculescu, domiciliată în satul Valea Brazilor, comuna Băiculeşti.

După un proces pe care dna Niculescu l-a deschis edililor din comună,
Tribunalul Argeş l-a obligat pe primarul Niculaie Dragnea (PSD), să întocmească în maximum şapte zile un proiect de hotărâre prin care să extindă reţeaua de apă potabilă pentru o stradă din satul Valea Brazilor şi să-l înainteze spre aprobare Consiliului Local.

Astfel, Justiţia din Argeş a introdus în practica judiciară dreptul oamenilor de a beneficia de un atribut esenţial al civilizaţiei: apa curentă.

În toamna anului 2013, pe când dna Niculescu se lupta cu edilii din Băiculeşti pentru a-i obliga să întreţină şi să asfalteze drumul care leagă satul Valea Brazilor de reşedinţa comunei, femeia, împreună cu alţi locuitori, a redactat un manifest, aşa-numitul manifest de la Băiculeşti.

Manifestul respectiv, care la vremea respectivă viza doar dreptul localnicilor de a nu mai plăti impozite şi taxe, dacă edilii nu gospodăresc cum se cuvine comuna, are, lecturat azi, conotaţii cu mult mai extinse.

Redăm, mai jos, textul Manifestului de la Băiculeşti, invitându-vă să-l citiţi. Avem cu toţii ce învăţăminte să tragem, din acesta.

Manifestul de la Băiculeşti

 • ceea ce nu este interzis prin lege este PERMIS 
 • nu mai acceptăm CHELTUIALA ABERANTĂ a banului public, făcută în alte interese decât cele ale locuitorilor comunei 
 • scopul colectării taxelor locale este de a ne asigura NOUĂ un cadru de viață mai bun 
 • suntem hotărâți să participăm activ și să ne implicăm în SOARTA COMUNEI NOASTRE 
 • cunoaștem metodele legale și democratice prin care putem forța consiliul local să ne asculte și să decidă în beneficiul NOSTRU, nu al altora 
 • nu suntem rău-platnici, suntem dispuși să MUNCIM în folosul comunității noastre 
 • avem printre noi familii (locuitori) care nu dispun de venituri suficiente pentru un trai zilnic DECENT 
 • administrația publică a ajuns să EXECUTE SILIT locuințele cetățenilor acestei țări pentru datorii la impozite, ceea ce este inadmisibil (transformându-ne în vagabonzi în propria noastră țară) 
 • dacă „aleșii” noștri NU ȘTIU SĂ GESTIONEZE o comună, un oraș, o țară, nu este vina noastră, ci A LOR 
 • soluții pentru a crea locuri de muncă și a crea bunăstare 
  EXISTĂ, dar nu sunt pe placul aleșilor noștri, deoarece NU SE MAI POATE FURA
   

Subinierile ne aparţin.

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here