Manifestări dedicate deţinuţilor politici anticomunişti, la Memorialul Închisoarea Piteşti

Date:

Share post:

Peste câteva zile, pe 9 martie, se serbează Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din România, sărbătoare care coincide şi cu cea religioasă, ortodoxă, a celor 40 de Sfinţi Mucenici din Sevastia. Cu acest (dublu) prilej, Memorialul Închisoarea Piteşti, instituţie muzeală care funcţionează în locul unde, mai înainte vreme, fiinţa celebra închisoare, organizează mai multe manifestări comemorative şi omagiale.

„Ziua (de 9 martie – n.r.) începe cu o slujbă dedicată victimelor regimului comunist între orele 8 și 10,30 (Sfânta Liturghie și parastas pentru adormiți), în Paraclisul Înălțarea Domnului, aflat în Camera 4 Spital din interiorul Memorialului Închisoarea Pitești.

La ora 11, tot la Memorialul Închisoarea Pitești, va avea loc vernisajul expoziției  „Mărturisitori din temnițele comuniste”, realizată de artista Aida Șușter Boțan, ce va fi prezentă la eveniment. 

Expozița se centrează pe portretele unor personalități încarcerate la închisoarea din Pitești în perioada comunistă și ale unor supraviețuitori cunoscuți ai detenției politice care, de-a lungul timpului, au vorbit public despre închisoarea de la Pitești și despre severitatea regimului de detenție. Acești martori valoroși ai istoriei recente sunt mărturisitori atât prin curajul de a se opune regimului, dar și prin adâncimea lor spirituală. 

Aida Șușter Boțan este licențiată în psihologie și a urmat cursurile Școlii Populare de Arte și Meserii Botoșani, secția pictură. În prezent este instructor de terapie prin artă la Secția Psihiatrie – Spitalul Județean „Mavromati” Botoșani”, se menţionează într-un comunicat de presă al Memorialului Închisoarea Piteşti.

„Cu ocazia acestei zile deosebite, vizitarea Memorialului va fi gratuită între orele 11 şi 18. Librăria Manuscris vă va aștepta cu promoții speciale disponibile doar în ziua evenimentului”, au mai transmis organizatorii.

sursa foto: Memorialul Închisoarea Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

De mâine reîncep programele de reînnoire a parcului auto Rabla Clasic şi Rabla Plus

De mâine, 24 martie, persoanele fizice şi juridice se...

Poliţişti argeşeni şi-au căutat azi viitori colegi printre elevii de la Liceul Sanitar din Piteşti

Poliţişti argeşeni au vizitat azi Liceul "Ion Cantacuzino" (Sanitar)...

Grădina Zoologică Piteşti, noul program de vară

Grădina Zoologică Piteşti trece, începând de săptămâna viitoare, la...

Prima ligă de fotbal ia o pauză; Naţionala se pregăteşte să rateze şi Euro 2024

Prima ligă de fotbal din România, alături de competiţiile...

UEFA o poate exclude pe FC Barcelona din cupele europene

Problemele se ţin lanţ de gruparea catalană FC Barcelona....