Manevre dubioase la Spitalul Municipal Câmpulung. Miza: economiile salariaţilor

Date:

Share post:

Casa de Ajutor Reciproc “Sintax Asociaţie” care funcţionează la Spitalul Municipal Câmpulung încă de dinainte de 1990, şi-a invitat membrii, conform statutului, să participe vineri, 26.03. 2021, de la ora 16, la conferinţa anuală ordinară.

S-au prezentat peste 20 de cotizanţi, şedinţa fiind legal constituită conform normei de reprezentare stabilită. Numai că, spre stupoarea generală, s-a anunţat că membrii Comitetului Director al CAR-ului tocmai au decis să amâne şedinţa invocând restricţiile impuse de pandemie.

Dacă unii au plecat acasă, alţii au cerut ca şedinţa să se desfăşoare în aer liber, cu respectarea tuturor condiţiilor de distanţare socială, solicitare respinsă însă de comitetul director.

A izbucnit un întreg scandal, din care au ieşit la iveală o serie de neregularităţi. De pildă, că membrilor le-ar fi fost calculate şi virate dobânzi mai mici, că cenzorul ales prin vot a fost înlocuit ilegal cu fina directoarei financiar-contabile (ceea ce face ca toate documentele semnate de aceasta să fie nule), că nu s-au aprobat la Judecătorie modificările din statut şi altele.

De asemenea, s-a refuzat să se prezinte statutul asociaţiei şi să se precizeze, concret, condiţiile şi documentele care trebuie depuse pentru ca un membru să participe la competiţia pentru a fi ales în vreo funcţie de conducere.

Oamenii acuză că s-a încercat să se pună în scenă un simulacru de alegeri, la care să participe doar câteva persoane alese pe sprânceană şi care să o înscăuneze ca preşedinte pe jurista spitalului, Petrina Florea.

De altfel, aceasta a fost cea mai vocală, pretinzând că ar fi întrebat şi luat indicaţii de la cineva sus pus de la Piteşti, deşi ea nu are nicio calitate în organizarea şi desfăşurarea şedinţei. Petrina Florea, favorita actualei echipe manageriale, după ce a pierdut în instanţă procesul prin care solicita să i se acorde un spor de confidenţialitate de 25%, are privilegiul unic ca în cele opt ore pontate zilnic, să figureze ca fiind prezentă atât la spitalul câmpulungean, unde îşi are norma de bază, cât şi la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, unde ocupă o jumătate de normă.

Dar temerile membrilor este că prin instalarea în fruntea CAR-ului a unei clici lacome s-ar putea repeta scenariul din urmă cu mai mulţi ani, atunci când au fost delapidate economiile de-o viaţă ale salariaţilor spitalului!

Sterian PRICOPE

Vizite3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...

Cauza tragediei de ieri de la Drăganu: o depăşire care n-ar fi trebuit făcută

Tragedia rutieră de ieri, de la Drăganu, despre care...

Capitala magiunului românesc se modernizează cu bani europeni

Orașul Topoloveni, din judeţul Argeş, până recent un târg...

OZN, secretele militare și chestiuni care nu mai sunt pentru nimeni un secret

În cartea sa ”Am vânat OZN-uri și extratereștrii”,  gen....

Cum au devenit urşii scuza pentru incompetenţa autorităţilor pe autostrada A1

Cei aproape 10 ani de când Ministerul Transporturilor şi...