Am relatat, în urmă cu o săptămână, despre tragedia dnei Alina Fotache, din Moşoaia, şi a familiei sale: femeia a născut un bebeluş mort, după ce, în timpul sarcinii, s-a adresat de mai multe ori medicului curant, dar i s-a repetat că sarcina decurge normal.

Femeia i-a spus medicului, dr Iulian Andronic, că simte că e ceva în neregulă, dar tot ce-a primit au fost asigurări că toate-s bune, plus câteva pastile de No Spa.

În ciuda durerii imense pricinuite de pierderea bebeluşului, familia Fotache nu vrea să lase lucrurile aşa, considerând că medicul Andronic nu şi-a făcut treaba cum trebuia.

Ca atare, ieri, dna Fotache a depus o plângere la Parchetul din Piteşti, împotriva medicului curant şi a unităţii spitaliceşti, în speţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.

„M-am adresat Justiţiei pentru că vreau să se facă dreptate”, ne-a spus dna Fotache.

De ce întârzie rezultatele autopsiei?

Dumneaei este, de asemenea, nedumerită de faptul că încă nu a primit rezultatele autopsiei bebeluşului. „În loc de rezultate mi-au dat doar un certificat constatator.

Eu am solicitat clar că vreau să mi se elibereze rezultatul autopsiei şi celelalte documente medicale, dar nu le-am primit. O să fac cerere ca necropsia să se efectueze la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti. Am încredere în cei de acolo”, ne-a mai declarat dna Alina Fotache.

De regulă, rezultatele necropsiilor sunt disponibile după aproximativ 15-20 de zile. În cazul acesta, a trecut aproape o lună.

Certificatul constatator nu lămureşte problema malpraxisului

Fireşte că necropsia va lămuri, în bună măsură, circumstanţele în care bebeluşul s-a născut mort şi cine e răspunzător pentru asta.

Am cerut opiniile a doi medici neutri, din afara Piteştiului, despre cele completate de medicul legist de la Spitalul Judeţean din Piteşti, referitor la moartea pruncului.

Certificatul constatator al decesului pruncului

Ambii medici ne-au confirmat doar faptul că acele concluzii nu exclud o culpă medicală, dar nici nu o dovedesc. Pentru aşa ceva e nevoie de necropsie şi de un set de analize.

Ancheta procurorilor va demara, probabil, în câteva zile.

Reamintim că, independent de ancheta Parchetului, conducerea Spitalului Judeţean a demarat, de asemenea, o procedură internă de verificare a modului în care medicul Iulian Andronic şi-a făcut datoria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here