Mâine se împlinesc 16 ani de la moartea lui Nicolae Dobrin

Date:

Share post:

Mâine se împlinesc 16 ani de când ne-a părăsit Prinţul din Trivale, Nicolae Dobrin, omul care a pus Piteştiul pe harta fotbalului mare.

„Comemorarea celui mai mare fotbalist român din toate timpurile va avea loc la ora 10, la Cimitirul Sfântul Gheorghe din Pitești.

O delegație a clubului FC Argeș, mai multe grupe de juniori de la Școala de Fotbal Nicolae Dobrin și colegii de generație vor merge la mormântul „Gâscanului” pentru a se reculege”, a informat ofiţerul de presă al clubului FC Argeş, Marius Duinea.

Să fi fost contemporan cu Dobrin, să-l fi văzut măcar o dată jucând sau să-l fi văzut cel puţin o dată în carne şi oase, pe strada Mare, e ca şi cum l-ai fi văzut pe viu pe Eminescu.

Pentru că, dacă acceptăm că are şi fotbalul poezia lui, atunci Eminescul gazonului nu poate fi altul decât Nicolae Dobrin.

Dacă Dan Barbilian a demonstrat că poezia are legături cu geometria, Dobrin a demonstrat că are şi cu fotbalul. Nu întâmplător, Dobrin n-a fost fluierat pe niciun stadion din ţară. Nici măcar pe stadionul Dinamo, după ce le suflase „câinilor”, aproape de unul singur, un titlu naţional.

Pur şi simplu, nu există niciun alt fotbalist român care să fi fost unanim iubit şi apreciat de microbişti.

sursa foto: arhivă ArgeşulOnline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Deșeurile de ambalaj: ce sancțiuni riscă firmele care nu respectă legislația și cum pot fi evitate

Firmele românești trebuie să respecte destul de multe legi...

Daniel Stanciu, în iulie 2022: „Vreau să ducem acest club la un alt nivel!” Felicitări, l-aţi dus

Daniel Stanciu, directorul executiv al lui FC Argeş, declara...