Zilele acestea se împlineşte un an de când Consiliul Local Piteşti a votat introducerea unei aşa-zise taxe de salubrizare, în valoare de 11 lei lunar de persoană. Apropo… într-un an de zile de când această taxă operează („vom avea un oraş mai curat”, zicea fostul primar Cornel Ionică, actualmente consilier local), nu se vede nicăieri nicio îmbunătăţire. Cetăţeanul plăteşte aceşti bani, deloc puţini, absolut degeaba.

În afară de faptul că, prin această taxă, domnii consilieri locali au legiferat japca, hotărârea de Consiliu local respectivă lasă loc şi altor abuzuri. Bunăoară, e prezumat faptul că într-o locuinţă îşi au domiciliul 7 (şapte!) persoane, aşa că, acela care nu depune la timp o declaraţie prin care să spună câte persoane stau în locuinţă, e taxat pentru 7 persoane.

E o aberaţie pe care şi-a propus să o demonteze scriitorul şi publicistul Nicolae Badiu, pus el însuşi în poziţia să plătească taxă de salubrizare pentru şapte inşi, deşi în garsoniera dumnealui din Piteşti nu locuieşte nimeni.

Dl Badiu s-a adresat Secţiei Civile, de Contencios Administrativ şi Fiscal din cadrul Tribunalului Argeş, cerând anularea celor două hotărâri de Consiliu Local care reglementează japca taxei de salubrizare (e vorba de hotărârile nr. 147 din 29 aprilie şi 197 din 25 iunie, ambele de anul trecut).

Nicolae Badiu nu şuguieşte şi nici nu-i plac gunoaiele, de oricare ar fi ele

Primul termen al procesului dintre Nicolae Badiu şi Consiliul local Piteşti a fost fixat pentru mâine, joi, de la ora 9,30. Dacă dl Badiu va câştiga – ne e greu să credem că ar putea pierde – atunci municipalitatea va fi pusă într-o situaţie cel puţin jenantă. Şi de-a dreptul dificilă, din punct de vedere financiar, pentru că va trebui să returneze o căruţă de bani.

În imaginea de sus, Nicolae Badiu, luând la ţintă abuzurile Consiliului local Piteşti.

sursa foto: Facebook/Nicolae Badiu, Portalul Justiţiei

Notă – În articolul publicat iniţial am indicat în mod eronat cuantumul taxei de salubrizare ca fiind de 7 lei lunar/persoană, în loc de 11 lei, cât e de fapt. Am corectat eroare, ne cerem scuze pentru neatenţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here