Filarmonica Piteşti organizează  joi, 30 mai, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, a opta ediție a Festivalului Tinere  talente.

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Tiberiu Oprea, vor evolua, ca soliști, Karina Uță (pian), Larisa Nicolae (vioară), Flavius Ilie (nai), Daria Albei (pian) și Ruben Ghidiceanu (pian).

Absolventă a Liceului de Arte „Victor Brauner” din Piatra Neamț, Karina Uță este studentă în anul I a Universității Naționale de Muzică București, la clasa profesorului Viniciu Moroianu. A participat la numeroase concursuri naționale, fiind premiată la Piatra Neamț, Suceava, Iași, Tulcea, Bacău și București.

Karina Uţă

Premiată la Olimpiadele Naționale de Interpretare Instrumentală, Larisa Nicolae (foto sus) este elevă la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești, la clasa de vioară a profesorului Mădălin Sandu. De asemenea, a cules lauri la concursurile „Victor Giuleanu”, „Dinu Lipatti”, „ArgesisArt”, „Un talent înnăscut”. În 2014, a fost solistă la concertele simfonice „File de poveste” ale Filarmonicii Pitești. A mai fost solistă la edițiile a patra și a cincea ale Festivalului „Tinere Talente”.   

Elev la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești, la clasa profesoarei de nai Gina Sandu, Flavius Ilie este laureat al olimpiadei naționale de interpretare, a Concursului Internațional „ArgesisArt” și al Concursului „Aulodia” din Brașov. Se pregătește pentru a deveni student la Universitatea Națională de Muzică din București.

Flavius Ilie

Daria Albei a început studiul pianului la vârsta de cinci ani, căpătând experiență cu fiecare participare la olimpiade și concursuri naționale și internaționale. Este elevă la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești, la clasa profesoarei Adnana Renatty Codreanu. Dintre concursurile la care a participat amintim: „Pro Piano”, „Dinu Lipatti”, „ArgesisArt”, „Frederich Chopin”.  

La vârsta de trei ani părinții, profesori de muzică, i-au descoperit micuțului Ruben Ghidiceanu auzul muzical absolut. A început studiul pianului în familie. În prezent, este elev la Liceul „Marin Sorescu” din Craiova, la clasa profesoarei Mariana Ilie. A participat la cursuri de măiestrie pianistică cu maeștri din România, Germania, Bulgaria și Brazilia. A fost cel mai tânăr concurent al unui concurs internațional „Craiova Piano”, unde a obținut două premii: II și special… În 2018, a cântat cu Filarmonica Brașov, alături de pianistul rus, Eduard Kunz, la două piane, Concertul de Haydn.

sursa info şi foto: Filarmonica Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here