Maestrul Ion Teodorescu, avocatul care a desfiinţat un articol dintr-o hotărâre a Consiliului Local Piteşti, privind taxa de salubrizare

Date:

Share post:

Maestrul barei Ion Teodorescu e primul avocat care, după 1989, desfiinţează, în Justiţie, un abuz al legislativului local din Piteşti, privind celebra taxă de salubrizare.

Totul s-a întâmplat după ce publicistul şi scriitorul Nicolae Badiu, revoltat de faptul că a fost silit, conform unei hotărâri a Consiliului Local Piteşti, să plătească taxă de salubrizare pentru 7 (şapte) persoane, pentru o garsonieră – nelocuită, nota bene – pe care o deţine în oraş, a acţionat în Justiţie Consiliul Local.

Dl Badiu a acţionat în instanţă Consiliul Local Piteşti abia după ce a epuizat căile de rezolvare amiabilă a situaţiei.

De notat şi aici că în situaţia domniei sale au fost şi sunt o mulţime de piteşteni care, din varii motive, n-au depus declaraţia prin care să specifice numărul de persoane care locuiesc la o anumită adresă, în vederea calculării corecte a taxei de salubrizare datorate. Toţi au fost jecmăniţi cu hotărârea de Consiliu Local drept bază legală.

Potrivit hotărârii emise de Consiliul Local Piteşti (147 din 2020), în cazul nedepunerii acestei declaraţii, taxa datorată este pentru 7 persoane. Asta în ciuda faptului că, potrivit cifrelor Institutului Naţional de Statistică, familia medie în România are 2,6 persoane, nu şapte.

„Daţi-ne contul să vă virăm banii”

Finalmente, Curtea de Apel Piteşti i-a dat dreptate lui Nicolae Badiu şi a desfiinţat articolul respectiv, iar municipalitatea trebuie să-i achite acum cheltuielile de judecată, în valoare de 200 de lei (cam puţin, după părerea noastră, dar dacă aşa a decis instanţa, nu mai comentăm).

O menţiune se cuvine a fi făcută pentru avocatul care a pledat cauza dlui Badiu: e vorba despre un maestru al barei, avocatul Ion Teodorescu (foto sus), fost magistrat, preşedinte de Judecătorie şi de Tribunal. Dl Teodorescu activează acum în cadrul Baroului Teleorman.

sursa foto: ArgeşulOnline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

De mâine reîncep programele de reînnoire a parcului auto Rabla Clasic şi Rabla Plus

De mâine, 24 martie, persoanele fizice şi juridice se...

Poliţişti argeşeni şi-au căutat azi viitori colegi printre elevii de la Liceul Sanitar din Piteşti

Poliţişti argeşeni au vizitat azi Liceul "Ion Cantacuzino" (Sanitar)...

Grădina Zoologică Piteşti, noul program de vară

Grădina Zoologică Piteşti trece, începând de săptămâna viitoare, la...

Prima ligă de fotbal ia o pauză; Naţionala se pregăteşte să rateze şi Euro 2024

Prima ligă de fotbal din România, alături de competiţiile...

UEFA o poate exclude pe FC Barcelona din cupele europene

Problemele se ţin lanţ de gruparea catalană FC Barcelona....