Lupul, propus paznic la stână: Eugen Nicolicea ar putea ajunge ministru al Justiţiei, în locul lui Tudorel Toader

Date:

Share post:

PSD i-a retras, ieri, sprijinul politic ministrului Justiției, Tudorel Toader, la finalul unei şedinţe a conducerii colective centrale a partidului.

Decizia vine după ce dl Toader a refuzat sistematic să promoveze ordonanțele privind modificarea codurilor penale și contestația în anulare, ambele, necesare ca aerul liderului PSD, Liviu Dragnea, dar şi altor fruntaşi ai Puterii, pentru a scăpa de puşcărie.

Ministrul Toader, altminteri un promotor al intimidării şi subordonării Justiţiei către mai-marii zilei, a realizat, probabil, că se compromite definitiv dacă face pe plac grupării Dragnea.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat, la finalul ședinței de ieri, că așteaptă ca Tudorel Toader să demisioneze.

Acesta, însă, a spus că, atâta timp cât actul de revocare a sa din funcţie a fost trimis deja preşedintelui Klaus Iohannis, demisia sa din funcţia ministerială e fără obiect.

Pentru postul de ministru, PSD (adică preşedintele Liviu Dragnea) a anunţat că îl va propune pe deputatul Eugen Nicolicea (foto), un alt fruntaş al luptei împotriva unei Justiţii independente.

Un personaj deopotrivă alunecos şi sulfuros, care, dincolo de aversiunea sa faţă de o Justiţie corectă, independentă, s-a mai remarcat numai prin obedienţă şi tot felul de accese de obrăznicie.

Cum s-ar putea spune, Justiţia cade din lac în puţ.

Ultimul cuvânt, însă, îl are preşedintele Iohannis. Domnia-sa poate, potrivit prerogativelor sale constituţionale, să refuze o singură dată, argumentat, propunerea de numire a unui ministru.

E greu de crezut că, după ce i-a refuzat pe Lia Olguţa Vasilescu şi pe Mircea Drăghici, preşedintele Iohannis va accepta propunerea lui Eugen Nicolicea.

sursa foto: Camera Deputaţilor

Vizite0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum jocurile de noroc pot îmbunătăţi claritatea mentală

Jocurile de noroc ofertate de orice cazino sunt în...

Eveniment cultural: Premii la revistă

 E vorba de mensualul ”ARGEȘ”. Cu tradiție de peste-o...

WC-urile din Piteşti, mereu inovatoare: trei scaune de toaletă într-o singură cabină

Hotărât lucru, la capitolul WC-uri, Piteştiul e cel mai...

Accident la Bascov, soldat cu un rănit

Un accident rutier s-a produs în localitatea Bascov, azi...