PSD i-a retras, ieri, sprijinul politic ministrului Justiției, Tudorel Toader, la finalul unei şedinţe a conducerii colective centrale a partidului.

Decizia vine după ce dl Toader a refuzat sistematic să promoveze ordonanțele privind modificarea codurilor penale și contestația în anulare, ambele, necesare ca aerul liderului PSD, Liviu Dragnea, dar şi altor fruntaşi ai Puterii, pentru a scăpa de puşcărie.

Ministrul Toader, altminteri un promotor al intimidării şi subordonării Justiţiei către mai-marii zilei, a realizat, probabil, că se compromite definitiv dacă face pe plac grupării Dragnea.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat, la finalul ședinței de ieri, că așteaptă ca Tudorel Toader să demisioneze.

Acesta, însă, a spus că, atâta timp cât actul de revocare a sa din funcţie a fost trimis deja preşedintelui Klaus Iohannis, demisia sa din funcţia ministerială e fără obiect.

Pentru postul de ministru, PSD (adică preşedintele Liviu Dragnea) a anunţat că îl va propune pe deputatul Eugen Nicolicea (foto), un alt fruntaş al luptei împotriva unei Justiţii independente.

Un personaj deopotrivă alunecos şi sulfuros, care, dincolo de aversiunea sa faţă de o Justiţie corectă, independentă, s-a mai remarcat numai prin obedienţă şi tot felul de accese de obrăznicie.

Cum s-ar putea spune, Justiţia cade din lac în puţ.

Ultimul cuvânt, însă, îl are preşedintele Iohannis. Domnia-sa poate, potrivit prerogativelor sale constituţionale, să refuze o singură dată, argumentat, propunerea de numire a unui ministru.

E greu de crezut că, după ce i-a refuzat pe Lia Olguţa Vasilescu şi pe Mircea Drăghici, preşedintele Iohannis va accepta propunerea lui Eugen Nicolicea.

sursa foto: Camera Deputaţilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here