„Europarlamentarul PNL, Daniel Buda, care este şi preşedinte al PNL Cluj, acuză Guvernul că ar sabota demersurile de identificare a companiilor care practică dublul standard în domeniul alimentar”, scriu azi colegii de la Cluj Today.

Concret, liderul PNL Cluj reproşează Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, conduse de piteşteanul Marius Pîrvu (PSD), că a refuzat să trimită probe la realizarea studiului european de evaluare a diferenţelor privind compoziţia produselor alimentare din diferitele ţări ale Uniunii Europene.

Or, la noi deja orice gospodină ştie că produsele de aceeaşi marcă, vândute de aceleaşi lanţuri de magazine, sunt de calitate net mai bună în ţări precum Germania sau Franţa, faţă de ce se vinde la noi, în Ungaria, în Slovacia ori în alte ţări estice.

„Existenţa unor standarde duble pentru produsele comercializate în statele din Estul şi Vestul Europei este de mult timp un subiect extrem de fierbinte, care frământă spaţiul public. Nu şi pe cei de la PSD-ALDE. Studiile de specialitate au confirmat existenţa unei astfel de situaţii îngrijorătoare.

Cu toate acestea, Guvernarea PSD-ALDE, prin instituţia din subordinea sa, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, condusă de domnul Marius Pîrvu, a luat decizia de a nu trimite probe în cadrul studiului european de evaluare a diferenţelor privind compoziţia produselor alimentare, pe considerente pe care nu are rost să le discutăm.  

Refuzul de a participa la acest studiu determină ca românii să nu ştie exact care produse din România sunt identice cu cele din Franţa sau Germania şi care produse au o compoziţie diferită şi mai ales de ce. Românii au dreptul să fie informaţi şi, în acelaşi timp, au dreptul să fie apăraţi de funcţionarii din instituţiile statului, plătiţi din taxele şi impozitele lor…

… Solicit public demisia preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Pîrvu, cel care a decis că românii trebuie să fie cobaii Europei iar România groapa de gunoi a Europei, cu consecinţe incomensurabile asupra sănătăţii şi economiei”, a declarat pentru clujtoday.ro europarlamentarul Daniel Buda, care e vicepreşedinte al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European.

sursa foto: ANPC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here