Aflat, azi, la Râmnicu-Vâlcea, la reuniunea organizaţiilor PNL din Olteania, preşedintele acestui partid, dl Ludovic Orban, a deplâns precaritatea pregătirii profesionale a miniştrilor din Guvernul condus de dna Viorica Dăncilă.

Acelaşi lucru îl făcuse deunăzi şi fostul preşedinte al PSD şi prim-ministru, dl Adrian Năstase.

Referindu-se la cei mai mulţi dintre miniştri din actualul cabinet, dl Orban a spus: „De aici pleacă toate relele, de la distrugerea calităţii managementului politic. Am ajuns în vârf, într-un fund pe care nu-l mai putem accepta.

Toate ţările sunt conduse de oameni care au în spate pregătire şi echipe de profesionişti. Astăzi managerii politici publici pe care ni-i dă PSD sunt la genunchiul broaştei. Eu oameni atât de inculţi nu am văzut în viaţa mea.

Cred că este cel mai idiot Guvern din istoria României, cei mai proşti miniştri care au existat vreodată în istoria României. Nu înţeleg cum membrii PSD înşişi pot accepta o asemenea situaţie, mai ales ţinând cont de faptul că în acest partid sunt şi mulţi oameni de valoare, cu pregătire profesională deosebită”, a declarat dl Orban, citat de agenţiile de presă.

Domnia sa a exemplificat cu cazul ministrului de Interne, dna Carmen Dan (foto), vestită pentru gafele ei de limbă română. „Carmen Dan, de exemplu, a terminat cu 5,50 la Universitatea Ecologică”, a informat dl Orban.

Carmen Dan a devenit vedetă după ce a spus că „am decât informaţiile care le aveţi şi dumneavoastră”, sau „vreţi să vă spun cu nume şi pronume”, dar şi după ce, subprefect de Teleorman fiind, a completat în declaraţia de avere, la rubrica „funcţia deţinută”, cuvântul „supprefect”.