Lucrările la spitalul ultramodern de la Mioveni, finalizate

Date:

Share post:

Recepţia noului spital din Mioveni au fost finalizate ieri, a informat primarul oraşului, dl Ion Georgescu.

Rcepţia lucrărilor şi inaugurarea efectivă a spitalui vor avea loc peste o săptămână, pe 5 septembrie.

Ieri a avut loc, în acest sens, o conferinţă de presă în prezenţa constructorului, a proiectantului și a conducerii Primăriei Mioveni.

Construirea noului spital orăşenesc de la Mioveni a reprezentat cel mai important proiect realizat în urbe, de la Revoluţie încoace.

Saloane moderne, dotate cu tot ce e necesar

Lucrările au durat trei ani şi jumătate, ele demarând în martie 2019.
Spitalul are subsol, parter și 6 etaje, 250 de paturi, 6 secții și compartimente specializate fiind dotat, printre altele cu angiograf pentru intervenții cardio-vasculare, aparatură de radiologie la cel mai înalt nivel cu rezonanță magnetică nucleară, computer tomograf, aparate de radiologie fixă și mobile, echipamente pentru intervenții minim invazive, dar și cu echipamente și sisteme moderne de ventilație, de filtrare și transport aer către fiecare etaj, separat.

Pe scurt, unitatea e una ultramodernă, aşa cum la Piteşti, spre exemplu, nu există niciuna.

Adăpost antiatomic, rezistenţă antiseismică excelentă

Având în vedere că în orașul Mioveni își desfășoară activitatea și platforma nucleară ICN-FCN, spitalul a fost dotat cu o cameră specială de decontaminare și un adăpost antiatomic de 225 metri pătraţi, cu o capacitate de 100 persoane.

În caz de urgențe majore sau alte pericole, spitalul are 11 căi de evacuare pentru personal și pacienți, dintre care patru la subsol.
Totodată, se regăsesec două generatoare şi două UPS-uri care vor asigura funcţionarea pentru 48 de ore în caz de avarie, fără să fie afectată activitatea.

Spitalul a fost conceput să reziste şi la cutremure de până la 9,4 grade pe scara Richter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular