Lucrările la noul corp al Spitalului Județean Pitești, în plină desfășurare

Date:

Share post:

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a vizitat azi șantierul deschis la Spitalul Județean de Urgență Pitești, unde se execută lucrările la noul corp de clădire al unității sanitare.

Potrivit coordonatorului de proiect, din luna martie, atunci când s-a dat ordin de începere a lucrărilor, și până în prezent s-a executat aproximativ 20 la sută din lucrări, termenul de finalizare fiind de 24 de luni.

Noul corp de clădire se va realiza în partea de sud-vest a terenului în suprafață de 31.268 mp, aflat în folosința spitalului. Va avea un regim de înălțime S+P+4E și va putea fi accesibil de la nivelul terenului (de pe latura vestică), dar și din construcțiile existente, respectiv la nivelul parterului, din corpul G, iar la nivelul etajului 2, din corpul E.

Ca organizare funcțională clădirea va avea un nivel subteran în care vor fi amplasate spațiile tehnice aferente construcției, trei adăposturi ALA și o zonă destinată prosecturii, iar pe cele 5 niveluri supraterane ale clădirii se vor amenaja secții medicale transferate din clădirea principală a spitalului și un bloc operator, respectiv:

La parter: secția Chirurgie plastică și Arși
La etajul 1: secția de Chirurgie vasculară
La etajul 2: Blocul operator (cu săli de operație chirurgie plastică, electrofiziologie și chirurgie cardio-vasculară)
La etajele 3 și 4: secția Cardiologie

Terasa va fi tip grădină cu strat de pământ vegetal și alei circulabile. La nivelul  terasei se regăsesc și surse  regenerabile de energie de tipul panourilor solare. Acestea permit ca prepararea apei calde menajere să se realizeze atât de la instalaţia de încălzire cât și de la instalaţia de panouri solare.

sursa info şi foto: Spitalul Judeţean Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular