Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR a anunţat că licitația pentru tronsonul 3 al drumului Expres Craiova-Pitești a fost anulată.

Probabil, aceeaşi soartă o va avea şi lotul 4, cred cei de la Asociaţia Pro Infrastructură, care conchid că „În total avem 63,5 km în plop”.

Contractele pentru cele două loturi ale drumului fuseseră semnate în decembrie anul trecut.

Conform lor, lucrările ar fi trebuit să fie gata în decembrie 2021. Aşa, însă, nu vor fi în niciun caz gata mai devreme de vara lui 2022.

„Povestea halucinantă pe scurt. Licitațiile au fost pornite în 08.07.2017. Compania Strabag a depus contestații la ambele tronsoane ÎNAINTE de deschiderea ofertelor, acuzând CNAIR de nereguli în documentația tehnică. Strabag primește câștig de cauză în instanță, iar CNAIR este obligată să ia măsuri de remediere și să amâne data depunerii ofertelor.

Surpriză! CNAIR nu a așteptat decizia definitivă a judecătorilor și a deschis ofertele! Astfel că hotărârea instanței nu a putut fi pusă în aplicare. Rezultatul? Anularea licitației!

În loc să-și asume greșeala, anulând imediat licitația și repornind procedura, iresponsabilii CNAIR au mers până în pânzele albe, atacând pe cale extraordinară, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), fără a avea sorți de izbândă. Recursurile CNAIR au fost respinse de ÎCCJ”, arată cei de la Pro Infrastructură.

Concluzia e că lucrările la aşteptatul drum expres dintre Piteşti şi Craiova vor întârzia cu aproximativ un an şi jumătate, din cauza incompetenţei şefilor CNAIR.

sursa foto: Asociaţia Pro Infrastructură

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here