Attila Cseke, ministrul interimar al Sănătăţii (foto), a semnat ordinul prin care de la 1 octombrie începe aşa-numita Loterie a vaccinării, în cadrul căreia sunt oferite premii în bani românilor care s-au vaccinat cu schemă completă împotriva Covid-19.

Până în data de 31 decembrie vor avea loc 19 extrageri, în urma cărora vor fi acordate 1.139 de premii, în valoare totală de 15 milioane de lei.

Loteria de Vaccinare constă în extragerea pentru acordarea de premii în bani a tuturor persoanelor vaccinate cu schema completă de vaccinare, care și-au generat certificatul digital al UE privind Covid-19 pe baza CNP-ului și care se înscriu pentru participare în aplicația disponibilă în acest sens pe site-ul guvernamental https://certificat-covid.gov.ro.

„În acest context epidemiologic, cu creșteri semnificative ale numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus, este deosebit de importantă susținerea procesului de vaccinare, inclusiv prin acordarea de recompense. Într-o perioadă scurtă, am reușit să finalizăm cadrul legislativ pentru aceste măsuri recompensatorii. Odată semnat și de ministrul Economiei, actul normativ poate fi publicat în Monitorul Oficial, astfel încât să producă efecte”, a spus ministrul Cseke.

Premiile loteriei de vaccinare

  • 81 de premii săptămânale (80 premii săptămânale în valoare de 10 000 lei + 1 premiu mare săptămânal în valoare de 300.000 lei)
  • 3 premii lunare (câte un premiu în ultima săptămână a fiecărei luni, în valoare de 100.000 lei)
  • două premii la finalul Loteriei Programului Național de Vaccinare, în valoare de 500.000 lei, respectiv 1.000.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here