Pe piaţa auto din Federaţia Rusă, în 2019 şi-a făcut apariţia modelul Logan Stepway berlină.

E drept că acolo maşina se vinde sub marca Renault, dar maşina este, de fapt, o Dacie Logan, îmbunătăţită cu elementele tipice gamei Stepway.

În plus, după cum informează colegii de la Auto Bild, Loganul Stepway rusesc e dotat cu o baterie cu capacitate mai mare, pentru a putea face faţă solicitărilor pornirii la rece la temperaturile extrem de scăzute întâlnite în Federaţia Rusă.

De asemenea, Logan Stepway berlină comercializat acolo beneficiază şi de o gardă la sol mai mare (195 cm), apropiată de cea a SUV-ului Duster. Un detaliu important pentru Rusia, unde calitatea drumurilor nu e departe de cea de la noi.

Alte dotări ale maşinii includ faruri cu LED, climatizare automată, sistem de navigaţie cu ecran tactil (opţional), jante de aluminiu (opţionale şi acestea) etc.

O noutate absolută pentru un Logan o reprezintă sistemul Renault Start, care constă într-un încălzitor de genul căruia şoferii îi spun „sirocol”.

Adică un dispozitiv funcţionând (în acest caz) pe benzină şi care încălzeşte lichidul de răcire al motorului înainte de pornire, dar şi habitaclul, uşurând astfel considerabil pornirile la rece şi aducând şi un plus de confort.

Preţul pentru un astfel de Logan Stepway porneşte de la aproximativ 8.000 de euro (514.000 de ruble), pentru motorul de 1,6 litri benzină şi 81 CP.

Sunt disponibile, fireşte, şi alte motorizări: 1,6 litri benzină şi 101 CP, 1,6 litri benzină şi 111 CP, dar şi cunoscutul deja diesel 1,5 litri DCi, după cum anunţă carscoops.com

La noi în ţară acest model de Logan berlină nu este disponibil şi nici nu se ştie dacă va fi vreodată.

Uzina Dacia oferă, în scimb, versiunea break, Logan MCV Stepway, însă, la un preţ considerabil mai mare: începînd de la 12.450 de euro.

sursa foto: Auto Evolution

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here