Locuitorii din zeci de sate argeşene n-au apă nici să se spele pe mâini, în plină recrudescenţă a pandemiei

Date:

Share post:

Spaţiul public argeşean s-a sastisit, până la refuz, de repetatele îndemnuri ale oficialităţilor de tot felul (prefect, primari, şefi din Consiliul Judeţean etc), vedete gen Smiley etc, care le zic oamenilor să poarte mască, să respecte distanţa şi să se spele des pe mâini.

Dacă în ce priveşte purtarea măştii şi păstrarea distanţei, autorităţile pot lua măsuri coercitive şi/sau punitive, cu spălatul pe mâini e mai greu.

Nimeni nu poate fi amendat că nu se spală des pe mâini. Unii nici nu vor să se spele, pentru că le repugnă apa şi săpunul.

Alţii, mai ales în mediul rural, s-ar spăla cu plăcere, dar n-au cu ce. Zeci de sate din judeţul Argeş nu numai că nu au reţea de apă curentă, dar nici izvoare sau fântâni nu sunt în număr îndestulător.

Despre un astfel de caz, cel al satului Valea Brazilor din comuna Băiculeşti, am scris încă din luna mai.

Prefectura Argeş a fost sesizată de dna Simona Niculescu, fondatoarea şi şefa unei organizaţii neguvernamentale cu sediul chiar în sat, despre acest lucru.

Prefectul de atunci, dl Emilian Dragnea, s-a spălat pe mâini, cum se spune; pentru că poate şi pentru că în sediul Prefecturii, la băi curge apă.

Nici actualul prefect, dl Emanuel Soare, n-a fost cu mult mai receptiv faţă de doleanţele celor din Valea Brazilor, de a li se aduce o dată pe săptămână măcar, câte o cisternă cu apă.

Aşa că, săteni din Valea Brazilor, spălaţi-vă des pe mâini, da’ faceţi-vă singuri rost de apă!

Noroc cu nişte bucureşteni inimoşi, membri ai asociaţiei conduse de dna Niculescu, care mai aduc în sat apă cu butoaiele. Însă, nici aceşti oameni nu pot face naveta Bucureşti-Băiculeşti, vreme de luni de zile, încercând să facă ei ceea ce trebuie să facă autorităţile judeţene.

În loc să aloce fonduri pentru aşa ceva, Consiliul Judeţean Argeş, bunăoară, a aruncat cu banii pe „publicitate şi promovare” în publicaţii „prietene” sau a plimbat prin tot judeţul „Flacăra Centenarului”, ca să dăm doar două exemple.

„În pandemie, apa rămâne un produs de lux în comuna Poiana Lacului, din județul Argeș, aflat în topul județelor la numărul de cazuri de coronavirus. Comuna a beneficiat de un proiect SAPARD, dar apoi locuitorii au constatat că țevile sunt prea mici și că nu fac față consumului.

Așa că au ajuns să-și economisească până și apa pentru găini. Chiar și așa, societatea de distribuție (Apă Canal 2000 SA Piteşti – n.r.) continuă să le trimită facturi oamenilor. Pentru apă virtuală”, au scris ieri cei de la Libertatea.

„Dintre cele 13 sate ale comunei aflate la 20 de kilometri de Piteşti, doar în două, Poiana Lacului şi Sămara, curge apă zilnic la robinete. În Poiana Lacului stă primarul, Ion Dumitrache. În Samara, are o fermă soţia primarului”, se arată în articolul citat.

La Băiculeşti, primar este PSD-istul Niculaie Dragnea (nicio legătură cu tizul său dindărătul gratiilor), iar la Poiana Lacului PNL-istul Ion Dumitrache. Ceea ce demonstrează că dezinteresul faţă de cetăţeni e transpartinic.

Articolul din Libertatea din care am citat mai sus poate fi citit integral accesând link-ul de mai jos:

https://www.libertatea.ro/stiri/video-foto-intr-o-comuna-din-arges-judet-fruntas-la-numarul-de-cazuri-covid-19-oamenii-n-au-apa-curenta-cu-saptamanile-cica-sa-te-speli-pe-maini-cu-ce-cu-rabdari-3075683

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Dacia Manifesto, prototipul de tip Start Trek, nu va fi disponibil pentru vânzare, a anunţat constructorul (Galerie foto)

Modelul Dacia Manifesto, prototipul futurist al constructorului român, prezentat...

Cresc şi pensiile speciale ale foştilor parlamentari, nu doar lefurile actualilor

Votul dat de Senatul României, în urmă cu aproape...

Horaţiu Mălăele, conferinţă despre lectură, la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu din Piteşti

Horaţiu Mălăele va fi, în data de 30 septembrie,...

Şofer băut, la volanul microbuzului şcolar, într-o comună din Argeş

Un şofer care băuse binişor a fost prins de...

Comoara din podul unei biserici săseşti din Mediaş: 150 de cărţi vechi de 400-500 de ani

Un adevărat tezaur de carte medievală a fost descoperit,...

O maşină a luat foc, în mers, pe o stradă din Câmpulung

Un autoturism a luat foc azi la prânz, în...