Fraza din titlu nu ne aparţine. Ea a fost scrisă de o piteşteancă, dna Mona Elena Octavian, care a ales să-şi manifeste nemulţumirea pe o reţea de socializare. Nemulţumire, în primul rând, pentru faptul că în smart city Piteşti, oraş al lalelelor, aerul pute necontenit. Dna Octavian mai e nemulţumită şi pentru faptul că presa fie ocoleşte voit subiectul, fie îl ignoră.

„Când autoritățile nu își fac treaba, ar putea presa să demareze ceva. Presa reprezintă o putere, când face treaba bine. Nu prezentăm doar accidente de circulație, violuri etc.”, e de părere Mona Elena Octavian. Redăm mai jos integral postarea dumneaei, pe de grupul Piteşti, oraşul meu, pentru că îi dăm dreptate în ceea ce priveşte necesitatea ca măcar o bucăţică de presă, cea necumpărată de autorităţi, să reacţioneze.

Dna Mona Elena Octavian a pus degetul pe o rană supurândă a Piteştiului, pe care autorităţile se fac a nu o vedea şi a nu o mirosi

„Ieri, de ziua mediului, spre seară și până spre miezul nopții, Piteștiul a fost împuțit din nou, parcă mai oribil ca niciodată. Groapa de gunoi a ajuns coșmarul orașului. Chiar începusem să cred se făcuse ceva in privința asta,după ce toată săptămâna aerul fusese cât de cât ok.

Dacă autoritățile noastre nu vor să ia masuri (este clar că nu se vrea), presa noastră, corespondenți ale unor televiziuni de la București, ar putea semnala asta, pentru a se prezenta la nivel național ce se întâmplă în orașul nostru. Zic si eu. Dacă tot facem jurnalism, măcar să il facem cu folos. Că doar toti respirăm același aer împuțit.

Iar Primăria, Prefectura, Garda de mediu, Protecția mediului….Nu mai prezentați ce activități aveți voi, că nu are sens. Când intr-un oraș aerul pute,nimic nu mai contează”.

surse foto: Facebook/Mona Elena Octavian, Christian Tour

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here