Prefectul de Argeş, Emanuel Soare, a anunţat, aseară, că localitatea Godeni este închisă, din cauza mai multor cazuri de infectare cu coronavirus, semnalate acolo, dr şi din cauza faptului că mulţi localnici nu prea au dat semne că le-ar păsa de ordonanţele militare în vigoare.

„De mâine (adică de azi n.r.) muscelenii vor vedea ce trebuie să înțelegem prin spiritul și litera ordonanțelor militare!”, a spus prefectul Soare.

Acesta a mai informat, tot aseară. că autoritățile locale din zona Câmpulung au întrunit Comitetele Locale pentru Situații, de Urgență, la recomandarea sa, și au transmis măsurile propuse către Instituția Prefectului.

„La Câmpulung, a fost evidențiat faptul că cetățenii trebuie să poarte măști de protecție în locurile aglomerate, împreună cu solicitarea de a se închide localitățile Godeni și Bughea de Jos.

La Godeni s-a stabilit faptul că se va verifica, cu o mai mare strictețe, respectarea măsurilor de izolare la domiciliu, s-a limitat programul de activitate al magazinelor, s-a stabilit obligativitatea purtării măștilor de protecție, dezinfectarea periodică a străzilor și a zonelor de intrare în instituțiile publice”, a informat Prefectura.

Prefectul Emanuel Soare a mai cerut ca circulația persoanelor prin localitatea Godeni să fie controlată foarte strict. În plus, jandarmii vor controla foarte strict respectarea ordonațelor militare în municipiul Câmpulung.

“În acest moment, localitatea Godeni este închisă, în fapt, prin existența, de astăzi, a patru echipaje permanente de Poliție, la toate intrările/ieșirile din localitate.

Toate persoanele care părăsesc gospodăriile sunt verificate, pentru a vedea dacă motivele deplasării sunt conforme ordonanțelor militare în vigoare. În caz contrar, persoanele nu sunt lăsate să se deplaseze, sunt amendate și întoarse în gospodăria proprie. Nu se permit excepții și nici abateri.

Impunerea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID 19 în Câmpulung se va realiza cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, începând cu data de 07.04.2020.

Mâine dimineață (azi – n.r.) muscelenii vor vedea, la fața locului, ceea ce trebuie să înțelegem că sunt ”spiritul și litera” ordonanțelor militare privitoare la prevenirea răspândirii COVID 19.

Insist asupra înțelegerii faptului că fiecare locuitor al Argeșului este responsabil pentru modul în care înțelege să respecte regulile stabilite prin ordonanțele de urgență, iar cetățenii care s-au întors din străinătate în această perioadă trebuie să înțeleagă că legile și regulile nu sunt opționale, ci obligatorii pentru toți”, a mai transmis prefectul Soare.

Ce înseamnă, practic, toate aceste informaţii oficiale? În niciun caz, că satul Godeni ar fi închis, în carantină, după modelele Suceava sau Ţăndărei.

E doar mai multă stricteţe acolo, ca şi la Câmpulung în aplicarea regulilor instituite de ordonanţele militare privind circulaţia persoanelor.

Altminteri, se poate intra şi ieşi, fără nicio problemă, în şi din Godeni, dar numai cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

sursa foto: Prefectura Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here