După ce, la finele săptămânii trecute, Parchetul General a decis punerea sub acuzare a mai multor şefi de rang înalt din Jandarmeria Română, reacţiile din partea Guvernului şi al principalului partid guvernamental, PSD, nu au întârziat să apară.

Astfel, liderul partidului, dl Liviu Dragnea, a declarat că demersurile procurorilor împotruva capilor Jandarmeriei sunt „acţiuni de intimidare”.

Azi, ministrul de Interne, dna Carmen Dan (foto sus), a venit cu un discurs parcă tras la indigo după cel al şefului dânsei pe linie de partid: „Nu văd în această acţiune decât o altă acţiune de intimidare a unei instituţii fundamentale a statului, şi anume Jandarmeria Română, care are atribuţii importante în asigurarea ordinii publice”, a declarat dna Dan, citată de agenţiile de presă.

„Şefii Jandarmeriei…au aflat despre aceste situaţii din presă. Nu este normal. Se ştia cu câteva zile înainte ce urmează să se întâmple. Eu văd asta ca pe un ordin pe unitate care a fost pus în aplicare mai clar şi mai concis. Plecând de la dictonul justiţia este oarbă, eu cred că acum este doar surdă, dar cu o privire foarte ageră în direcţia dinainte trasată”, a mai spus doamna fostă „supprefect” de Teleorman, citată de aceleaşi surse, sugerând astfel că dosarele împotriva şefilor Jandarmeriei ar fi fabricate politic.

Reamintim că mai mulţi şefi ai Jandarmeriei Române şi un secretar de stat au fost puţi sub acuzare pentru acţiunile de reprimare violentă a mitingului din 10 august din Capitală, în urma căruia au fost înregistrate peste 500 de persoane rănite.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here