Liviu Dragnea nu se împacă cu statutul de deţinut: alte două cereri de eliberare

Date:

Share post:

„Nici nu a început bine noul an, că avocații lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu și Corneliu Liviu Popescu, au depus la Înalta Curte de Casație și Justiție și la Tribunalul București două cereri de eliberare.

Una dintre ele este o cerere de habeas corpus, care se referă la dreptul unui condamnat de a raporta detenția sa ilegală, iar cealaltă este o contestație la executare”, informează publicaţia „Liber în Teleorman”, sub semnătura lui Carmen Dumitrescu.

„În esență, Dragnea cere Înaltei Curți să dispună punerea sa în libertate “de îndată”, revenind la argumentul completelor specializate de judecată.

Practic, avocații lui susțin că detenția lui Dragnea este rezultatul sentinței pronunțate la fond de Completul de trei judecători, care n-ar fi fost unul specializat în infracțiunile de natură penală pe care Dragnea le-a comis”, se mai arată în articolul citat.

Fostul preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor a fost condamnat definitiv, în data de 27 mai 2019, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Este a doua condamnare penală a lui Liviu Dragnea, după ce mai primise
o condamnare definitivă, la doi ani de închisoare cu suspendare, în aprilie 2016, în dosarul Referendumului.

Ar mai putea primi şi o a treia, în celebrul dosar Tel Drum. În acel dosar, Liviu Dragnea este acuzat, alături de alţi câţiva inşi, de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei Tel Drum SA, în privința acordării de contracte pentru reabilitări de drumuri județene cu fonduri europene.

La jumătatea lunii trecute, fostul ider al PSD a mai avut o tentativă de ieşire din închisoare, însă, judecătorii instanţei supreme au respins contestaţia în anulare formulată de avocaţii săi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Eveniment cultural: Tablouri din închisori comuniste

Descrise recent, cu amar inevitabil, de două victime ”găzduite”...

Accident pe drumul expres Craiova-Piteşti. Circulaţie închisă de tot

Traficul pe drumul expres Craiova-Piteşti (DEx 12) este blocat...

16 august, zi naţională de comemorare a martirilor Brâncoveni

"Ziua de 16 august este marcată în fiecare an...

Începe sesiunea bacalaureatului de toamnă

Marţi, 16 august va avea loc proba scrisă la...