După ce, azi la prânz, Tribunalul Giurgiu a decis, printr-o sentinţă definitivă, eliberarea condiţionată din închisoare a fostului preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, în jurul orei 16,30 acesta a fost pus în libertate, după doi ani şi două luni de detenţie la închisoarea Rahova din Capitală.

La porţile penitenciarului, Dragnea a fost întâmpinat de câteva zeci de susţinători, dar şi de mai tânăra sa iubită, Irina Tănase. „Auzeam vocile care răsunau pe coridor ca-n turla unei catedrale. Simțeam că trăiesc. Și mă înfioram de bucurie. De fericirea de a exista. Minunat. Îți mulțumesc, Doamne-Doamne, c-ai făcut asta pentru mine”, a scris dra Tănase pe o reţea de socializare, la aflarea veştii privind eliberarea lui Dragnea.

Potrivit primelor declaraţii oferite reporterilor TV care luaseră cu asalt puşcăria, fostul lider PSD a dovedit că nici acum nu a înţeles de ce a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare, crezându-se, în continuare, o victimă politică, nu un infractor de drept comun:

„După doi ani de chin și suferință, abuzuri și umilințe. cea mai mare parte a populației României a înțeles de ce a trebuit să ajung aici (la rahova – n.r.). Când am intrat aici România era o țară prosperă, care avea speranță. Din păcate, acum e o dictatură feroce, o țară în care libertatea de exprimare e în pericol… PSD a ajuns un partid de operetă, condus de oameni laşi”, a declarat Liviu Dragnea.

Printre cei care l-au întâmpinat pe Dragnea la ieşirea din închisoare s-a numărat şi omul său de nădejde Codrin Ştefănescu

El nu a exclus ideea de a reveni în politică: „O să mai intru dacă o să am cu cine şi pentru cine”, a spus fostul şef al PSD. Totuşi, purtătorul de cuvânt al partidului, Radu Oprea, a explicat pentru colegii de la G4Media că statutul PSD nu-i permite fostului preşedinte Dragnea să mai poată fi membru de partid.

„… rudele, prietenii, cei care i-au rămas apropiaţi, foarte mulţi membri din PSD sunt fericiţi că Liviu Dragnea a ieşit astăzi din închisoare. Din punct de vedere al PSD, partidul e reglementat de un statut care astăzi, în conformitate cu felul în care domnul Dragnea este într-o liberare condiţionată, nu poate fi membru PSD”, a declarat Radu Oprea.

sursa foto: G4Media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here