Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, ieri, într-o şedinţă, lista cu ţările în care cetăţenii români pot călători liber, fără obligaţia de a intra în carantină la întoarcerea acasă.

Astfel, statele pentru care este introdusă măsura exceptării de la izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Elveția, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

„Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii (sau a eliminării – n.r.) în listă a unor noi țări”, a anunţat Ministerul de Interne de la Bucureşti.

De menţionat, însă, că pe durata şederii pe teritoriile oricăreia dintre aceste ţări, cetăţenii români sunt obligaţi să respecte normele sanitare şi de protecţie epidemiologică valabile la nivel local.

sursa foto: Ministerul de Interne

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here