Cu ceva vreme în urmă, mass media difuzase o ştire potrivit căreia constructorul german Volkswagen intenţionează să deschidă o linie de producţie pentru microbuze şi utilitare „într-o ţară din Est”.

Erau avute în vedere, în principal, România, Bulgaria şi Turcia.

Dacă e să dăm crezare celor relatate de jurnaliştii turci de la ziarul de limbă engleză Daily Sabah, zarurile au fost aruncate, în sensul că germanii au optat deja pentru Turcia.

De ce au ales Turcia şi nu România explică dl Alper Kanca, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Piese şi Componente Auto din Turcia TAYSAD.

„Această investiţie (a grupului Volkswagen – n.r.) nu ar fi trebuit să meargă în Bulgaria, căreia îi lipseşte forţa de muncă. Nu ar fi trebuit să meagă nici în România lipsită de infrastructură. Turcia e locul ideal, cel mai economic loc”, a declarat dl Kanca ziarului turc citat.

Producţia de microbuze şi utilitare Volkswagen va demara la uzina Otosan din oraşul Kocaeli (cunoscut şi sub numele de Izmit), situat la 100 km est de capitala Istanbul, port la Marea Marmara.

Investiţia grupului VW ar fi putut ajunge, probabil, în România, dacă ţara noastră ar fi avut autostrăzi care să o lege de Vestul continentului, acolo unde exportă preponderent Volkswagen.

Craiova ar fi fost ideală pentru noua linie de producţie VW, dar lipsa segmentelor de autostradă Craiova-Piteşti, respectiv Piteşti-Sibiu, i-a „împins” pe germani înspre Turcia.

sursa foto: Ford Otosan Turkiye

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here