În această după-amiază, partidul ALDE, condus de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, va anunţa, după toate probabilităţile, că formaţiunea sa părăseşte guvernarea.

Negocierile de azi, dintre ALDE şi PSD, privind continuarea guvernării, au eşuat.

E o tentativă a ALDE de a se delimita de partenerul său de guvernare din 2016 încoace, PSD, pentru a evita să deconteze, alături de acesta, efectele guvernării.

Părăsirea guvernării de către ALDE înseamnă că miniştrii propuşi şi susţinuţi de ALDE în actualul Executiv (Mediu, Energie, Relaţia cu Parlamentul şi Energie) vor părăsi Guvernul.

PSD va fi obligat, astfel, să propună înlocuitori pentru fiecare dintre aceştia.

La viitoarele alegeri, e foarte posibil ca ALDE să candideze pe liste comune cu partidul lui Victor Ponta, Pro România, formând astfel un USL mai mic.

Cel mai plastic a descris situaţia creată prin ieşirea ALDE de la guvernare fostul preşedinte Traian Băsescu, actualmente europarlamentar.

„ALDE… nu are nimic de câștigat prin ieșirea de la guvernare. Dacă Tăriceanu își imaginează că va putea să spună sau să nu-și asume alături de PSD erorile guvernului, se înșală.

În plus, țintește către Pro România ca spre un vehicul care să-l mai transporte o dată în Parlament. Numai că Ponta a arătat că știe să-și lase partenerii în drum, vezi Crin Antonescu”, a declarat la Digi24 dl Băsescu.

Dl Tăriceanu va părăsi, de asemenea, şi şefia Senatului şi se va retrage şi din cursa pentru prezidenţiale.

Pentru Palatul Cotroceni, e foarte posibil ca micul USL, ALDE+Pro România, îl va susţine pe actorul Mircea Diaconu.

În această după-amiază e de aşteptat ca liderul ALDE, dl Tăriceanu, să facă anunţul oficial al ieşirii de la guvernare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here