Limba de lemn, atribut caracteristic al perioadei comuniste, n-a murit. Ea a dobândit noi valenţe, precum şi lustru şi poleială noi, la PNL Argeş.
Faptele, pe scurt: acum câteva zile, Alina Gorghiu, şefa interimară a Senatului României şi a PNL Argeş, l-a primit, la Bucureşti, pe prim-ministrul Coreei de Sud, Han Duck-soo, cu care s-a întreţinut vreme de vreun ceas.
În urma vizitei demnitarului sud-coreean şi a discuţiilor cu acesta, biroul de presă al PNL Argeş a redactat un comunicat de presă, preluat imediat („pe contract”, cum se spune) de presa de propagandă plătită de liberali.
Redăm şi noi aici comunicatul cu pricina; nu pentru că ne-ar fi plătit PNL ca să intrăm în corul propagandist, ci mai mult de amuzament. Dacă aveţi răbdare suficientă ca să parcurgeţi până la capăt comunicatul de presă menţionat, veţi înţelege şi de ce: asemănările cu articolele din Scânteia, despre întâlnirile Tovarăşului, sunt izbitoare.
Atâta doar că în loc de Tratatul de la Varşovia a apărut NATO. În rest, aceeaşi Mărie, aceeaşi pălărie.
„Înaltul demnitar român a subliniat relațiile strânse cu Republica Coreea și a amintit că în cursul anului curent cele două state marchează 15 ani de la semnarea Parteneriatului Strategic, evidențiind și statutul Republicii Coreea de partener global al NATO.
Limba de lemn redivivus
În acest sens, a menționat că există potențial pentru dezvoltarea cooperării în domeniul securității și apărării, având în vedere faptul că România a majorat procentul alocat apărării la 2,5% din PIB.
Totodată, înaltul oficial român a salutat semnarea memorandumurilor de înțelegere pentru producția de muniție și pentru cooperarea între Portul Constanța și Portul Busan.
În context, președinta interimară a Senatului și-a exprimat interesul pentru consolidarea dialogului parlamentar, precum și extinderea și dinamizarea contactelor politice bilaterale, amintind despre vizita în România a președintelui Adunării Naționale a Republicii Coreea, în cursul anului trecut.
De asemenea, Alina-Ștefania Gorghiu a afirmat că autoritățile române analizează candidatura Republicii Coreea pentru găzduirea World Expo 2030 la Busan.
Cei doi oficiali au arătat importanța deosebită a cooperării comune semnificative în plan regional și multilateral, în contextul provocărilor geopolitice și economice actuale…”
Aţi înţeles, da?
surs foto: Facebook/Alina Gorghiu