„Din luna martie a acestui an, nici un angajat Lidl România nu va realiza un venit lunar mediu mai mic de 3.500 de lei brut (2.180 de lei net), sumă ce include salariul și tichete de masă, bonusuri anuale de Paște și de Crăciun, precum și alte tipuri de bonusuri.

La acesta se adaugă și alte sporuri în funcție de specificul activității”, a comunicat azi Lidl România, printr-un comunicat de presă.

Lidl era oricum reţeaua de magazine care oferea, alături de Metro, cele mai mari salarii din comerţul cu amănuntul, lucru despre care am scris chiar luna trecută.

„În plus, Lidl are o politică de salarizare în trepte, salariul crescând anual, în primii ani de activitate în companie. Dacă până în anul fiscal 2018, măririle salariale bazate pe vechime aveau loc garantat în primii trei ani de la angajare, Lidl introduce o nouă grilă pentru toți lucrătorii din magazine și depozite.

Astfel, începând cu 2019, creșterile salariale ale acestor categorii sunt garantate în primii patru ani de la angajare.

Mai multe bonusuri pentru angajații din magazine și depozite

Lidl introduce pentru prima oară în 2019 și un bonus aniversar, care va fi acordat lucrătorilor din magazine și comisionarilor și stivuitoriștilor din depozite, cei care reprezintă coloana vertebrală a activității companiei. Acesta se adaugă bonusurilor anuale de Paște și de Crăciun, precum și tichetelor de masă, acordate tuturor angajaților companiei.

Beneficii speciale pentru zilele de sărbători legale Lidl este singurul retailer care oferă tuturor angajaților din magazine două zile libere, atât de Crăciun, cât și de Paște. Totodată, angajații sunt remunerați pentru orele suplimentare, iar plata se face pentru fiecare minut lucrat peste program.

În plus, începând cu acest an, Lidl introduce un spor pentru orele lucrate în zilele declarate sărbători legale și dublează sporul pentru orele lucrate în week-end.

Dezvoltarea angajaților este o prioritate pentru Lidl, iar compania investește constant în acest domeniu. De aceea, majoritatea pozițiilor de conducere sunt ocupate prin promovări, din interiorul companiei.

Astfel, orice vânzător are posibilitatea de a promova în poziția de manager de magazin și chiar de șef de vânzări.

Beneficii substanțiale, dincolo de venituri pentru toți angajații companiei

Veniturilor în bani și tichete valorice li se adaugă și o serie de beneficii, printre care asigurare privată de sănătate, asigurare de viață, numărul de zile de concediu care crește progresiv în primii ani de activitate și oportunități de dezvoltare profesională”, se mai arată în comunicatul de presă al celor de la Lidl.

Cine e Lidl?

Reţeaua Lidl are sediul central în Neckarsulm, Germania, şi este una dintre companiile de top de pe piața de profil din Europa.

Lidl este prezent în 30 de țări din întreaga lume și operează aproximativ 10.500 de magazine și peste 150 de centre logistice.

În prezent, Lidl are aproximativ 260.000 de angajați, dintre care peste 5.500 în România. La noi, Lidl are deschise peste 240 de magazine.

În judeţul Argeş, Lidl are trei magazine la Piteşti şi câte unul în oraşele Câmpulung Muscel, Curtea de Argeş, Mioveni şi Topoloveni.

sursa foto: Lidl România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here