Liderul senatorilor PNL vrea să taie voucherele şi sporurile bugetarilor

Date:

Share post:

Senatorul PNL Florin Cîţu, liderul grupului parlamentar liberal din Camera Superioară, e convins că, dacă PNL vine la Putere, vor fi tăiate sporurile de tot felul, voucherele de vacanţă şi pensiile speciale pentru angajaţii din sectorul bugetar.

„În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble față de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparația nu este corectă. Nu cuprinde toate informațiile.

Bugetarii mai primesc tichete de vacanță, tot felul de sporuri, zile libere și, cel mai important, siguranța că indiferent de cât de prost își fac meseria, nu pot să fie concediați…

… Este clar că bugetarii sunt privilegiații societății. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaștem TOȚI acest lucru. Restul românilor, din țară și din străinătate, muncesc pentru ca bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă…

O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate…

Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanță, tot felul de sporuri, pensii speciale și mai ales trebuie să accepte să fie concediați atunci când nu-și fac treabă.

A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate că un premiu. Că și cum cel care ajunge acolo a câștigat la loterie și este aranjat pe viață. Este inadmisibil să dai șpagă să lucrezi în sectorul public când economia privata importă forță de muncă din exterior!”, a spus senatorul PNL Florin Cîţu.

România are un aparat bugetar extrem de stufos, care numără peste 211.000 de salariaţi.

Aceştia au primit, în medie, în luna iunie 2019, o leafă medie de 4.961 de lei net, în vreme ce salariul mediu pe economie, în aceeaşi lună, a fost de doar 3.142 de lei, potrivit cifrelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică.

Dascălii reacţionează vehement

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a cerut conducerii PNL să îl sancționeze pe liderul senatorilor liberali, Florin Cîțu, după ce acesta a criticat salariile bugetarilor și a propus renunțarea la sporuri, vouchere și pensii speciale pentru aceştia.

„În învățământ, un cadru didactic poate ajunge la un salariu de 3.000 de lei abia după 25 de ani vechime. Vi se pare mult, domnule Florin Cîțu? Noi spunem că este insuficient”, arată cei de la FSLI, într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular