Apariţia scrisorii prin care o serie de lideri ai unor organizaţii judeţene ale PSD i-au cerut preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, să demisioneze din fruntea partidului şi a Camerei Deputaţilor, a stârnit, cum era de aşteptat, întreg viesparul din partid.

Unii lideri şi-au exprimat susţinerea faţă de „rebeli”, alţii, cum e cazul deputatului de Argeş Mircea Drăghici, sunt de partea preşedintelui Liviu Dragnea.

Liderii PSD din Ardeal, însă, au optat să aibă o poziţie comună. „Am citit scrisoarea şi o vom discuta în Comitetul Executiv. În prealabil, eu o să mă întâlnesc cu colegii, liderii PSD din Ardeal, pentru un punct de vedere apropiat, comun”, a declarat pentru Agerpres preşedintele PSD Cluj, Horia Nasra.

Un alt lider important din Ardeal, Gabriel Zetea (şeful PSD Maramureş şi vicepreşedinte al partidului) a dat, însă, de înţeles că şi pesediştii ardeleni ar putea să îl susţină pe Liviu Dragnea: „Dați-mi voie să discutăm în interiorul partidului (dacă să plece Dragnea sau nu – n.r.). Aș fi vrut ca această scrisoare să fie discutată în interiorul partidului. Am auzit doar azi (ieri – n.r.) despre conținutul ei. Acest lucru nu e în regulă referindu-ne la colegialitate. Asta nu înseamnă că unele puncte nu pot fi susținute”, a declarat dl Zetea, citat de Evenimentul Zilei.

Gabriel Zetea este un apropiat al lui Liviu Dragnea. Acesta din urmă a mijlocit numirea finului lui Zetea, Cosmin Butuza, în funcţia de secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Butuza este deja celebru, după ce a declarat că are de gând, cu ocazia Centenarului, să pună emblema respectivă pe „tricoaiele” sportivilor.

Chestiunea susţinerii sau nu a solicitării de demisie a lui Liviu Dragnea, de către organizaţiile PSD din Ardeal, se tranşează în cadrul unei întâlniri care are loc azi, la Cluj-Napoca.

sursa foto: Glasul Maramureşului

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here